Studified Aashish Arora maths
Open in Telegram
Exclusive Telegram Channel for Providing The Latest Civil / Mechanical Engineering Job Updates.
Show more2 811
Subscribers
No data24 hours
-77 days
-2030 days
Data loading in progress...
Similar Channels
Tags Cloud
Incoming and Outgoing Mentions
---
---
---
---
---
---
Attracting Subscribers
August '26
August '26
+34
in 0 channels
July '26
+19
in 0 channels
Get PRO
June '26
+12
in 0 channels
Get PRO
May '26
+12
in 0 channels
Get PRO
April '26
+17
in 0 channels
Get PRO
March '26
+7
in 0 channels
Get PRO
February '26
+11
in 0 channels
Get PRO
January '26
+15
in 0 channels
Get PRO
December '25
+24
in 0 channels
Get PRO
November '25
+4
in 0 channels
Get PRO
October '25
+37
in 0 channels
Get PRO
September '25
+13
in 0 channels
Get PRO
August '25
+20
in 0 channels
Get PRO
July '25
+30
in 0 channels
Get PRO
June '25
+32
in 0 channels
Get PRO
May '25
+22
in 0 channels
Get PRO
April '25
+14
in 0 channels
Get PRO
March '25
+13
in 0 channels
Get PRO
February '25
+21
in 0 channels
Get PRO
January '25
+30
in 0 channels
Get PRO
December '24
+53
in 0 channels
Get PRO
November '24
+29
in 0 channels
Get PRO
October '24
+47
in 0 channels
Get PRO
September '24
+29
in 0 channels
Get PRO
August '24
+39
in 0 channels
Get PRO
July '24
+51
in 1 channels
Get PRO
June '24
+57
in 0 channels
Get PRO
May '24
+58
in 0 channels
Get PRO
April '24
+52
in 0 channels
Get PRO
March '24
+19
in 0 channels
Get PRO
February '24
+5 704
in 0 channels
| Date | Subscriber Growth | Mentions | Channels | |
| 30 August | 0 | |||
| 29 August | +1 | |||
| 28 August | 0 | |||
| 27 August | 0 | |||
| 26 August | 0 | |||
| 25 August | 0 | |||
| 24 August | 0 | |||
| 23 August | 0 | |||
| 22 August | +1 | |||
| 21 August | +2 | |||
| 20 August | +1 | |||
| 19 August | +2 | |||
| 18 August | 0 | |||
| 17 August | +1 | |||
| 16 August | +2 | |||
| 15 August | +3 | |||
| 14 August | 0 | |||
| 13 August | +1 | |||
| 12 August | +2 | |||
| 11 August | 0 | |||
| 10 August | +1 | |||
| 09 August | 0 | |||
| 08 August | +1 | |||
| 07 August | +2 | |||
| 06 August | +2 | |||
| 05 August | +2 | |||
| 04 August | +2 | |||
| 03 August | +4 | |||
| 02 August | +4 | |||
| 01 August | 0 |
Channel Posts
рдЖрдк рдХрд┐рд╕ рдкрд░реАрдХреНрд╖рд╛ рдХреА рддреИрдпрд╛рд░реА рдХрд░ рд░рд╣реЗ рд╣реИрдВ?
| 2 | Market me available ho gaye h englishproducts
STATIC GK HINDI 4 TH EDITION ЁЯСЗЁЯСЗ
https://www.meesho.com/s/p/7i51tc?utm_source=share_9342808bf48e97b3eb2d79e4f9020006502161c0419e8d9d8424b978f81cda61 | 13 |
| 3 | ЁЯУЪ Static GK MCQs тАФ Bilingual (New Set)
1. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд░рд╛рд╖реНрдЯреНрд░реАрдп рдЦреЗрд▓ рдХрд┐рд╕реЗ рдХрд╣рд╛ рдЬрд╛рддрд╛ рд╣реИ?
Which sport is traditionally referred to as the National Sport of India?
A) рдХреНрд░рд┐рдХреЗрдЯ / Cricket
B) рд╣реЙрдХреА / Hockey
C) рдлреБрдЯрдмреЙрд▓ / Football
D) рдХрдмрдбреНрдбреА / Kabaddi
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рд╣реЙрдХреА / Hockey
2. тАШрдиреАрд▓реА рдХреНрд░рд╛рдВрддрд┐тАЩ рдХрд╛ рд╕рдВрдмрдВрдз рдХрд┐рд╕рд╕реЗ рд╣реИ?
The тАШBlue RevolutionтАЩ is associated with:
A) рджреБрдЧреНрдз рдЙрддреНрдкрд╛рджрди / Milk production
B) рдорддреНрд╕реНрдп рдЙрддреНрдкрд╛рджрди / Fish production
C) рдЦрд╛рджреНрдпрд╛рдиреНрди рдЙрддреНрдкрд╛рджрди / Food-grain production
D) рддрд┐рд▓рд╣рди рдЙрддреНрдкрд╛рджрди / Oilseed production
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдорддреНрд╕реНрдп рдЙрддреНрдкрд╛рджрди / Fish production
3. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдмрдбрд╝рд╛ рдЦрд╛рд░реЗ рдкрд╛рдиреА рдХрд╛ рд▓реИрдЧреВрди рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the largest brackish water lagoon in India?
A) рд╕рд╛рдВрднрд░ рдЭреАрд▓ / Sambhar Lake
B) рдЪрд┐рд▓реНрдХрд╛ рдЭреАрд▓ / Chilika Lake
C) рд╡реБрд▓рд░ рдЭреАрд▓ / Wular Lake
D) рд▓реЛрдХрдЯрдХ рдЭреАрд▓ / Loktak Lake
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдЪрд┐рд▓реНрдХрд╛ рдЭреАрд▓ / Chilika Lake
4. тАШрджрдХреНрд╖рд┐рдг рднрд╛рд░рдд рдХреА рдЧрдВрдЧрд╛тАЩ рдХрд┐рд╕ рдирджреА рдХреЛ рдХрд╣рд╛ рдЬрд╛рддрд╛ рд╣реИ?
Which river is known as the тАШGanga of South IndiaтАЩ?
A) рдХреГрд╖реНрдгрд╛ / Krishna
B) рдХрд╛рд╡реЗрд░реА / Kaveri
C) рдЧреЛрджрд╛рд╡рд░реА / Godavari
D) рддреБрдВрдЧрднрджреНрд░рд╛ / Tungabhadra
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: C) рдЧреЛрджрд╛рд╡рд░реА / Godavari
5. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдмрдбрд╝рд╛ рдирджреА рджреНрд╡реАрдк рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the largest river island in India?
A) рдорд╛рдЬреБрд▓реА / Majuli
B) рджреАрд╡ / Diu
C) рд╕рд╛рд▓рд╕реЗрдЯ / Salsette
D) рд╢реНрд░реАрд╣рд░рд┐рдХреЛрдЯрд╛ / Sriharikota
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: A) рдорд╛рдЬреБрд▓реА / Majuli
6. тАШрд╕реНрд╡рд░реНрдг рдордВрджрд┐рд░тАЩ рдХрд┐рд╕ рд╢рд╣рд░ рдореЗрдВ рд╕реНрдерд┐рдд рд╣реИ?
The Golden Temple is located in which city?
A) рдкрдЯрд┐рдпрд╛рд▓рд╛ / Patiala
B) рдЕрдореГрддрд╕рд░ / Amritsar
C) рд▓реБрдзрд┐рдпрд╛рдирд╛ / Ludhiana
D) рдЪрдВрдбреАрдЧрдврд╝ / Chandigarh
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдЕрдореГрддрд╕рд░ / Amritsar
7. рднрд╛рд░рдд рдореЗрдВ рд╕рдмрд╕реЗ рдЕрдзрд┐рдХ рдХреЙрдлреА рдХрд╛ рдЙрддреНрдкрд╛рджрди рдХрд┐рд╕ рд░рд╛рдЬреНрдп рдореЗрдВ рд╣реЛрддрд╛ рд╣реИ?
Which state is the largest producer of coffee in India?
A) рдХреЗрд░рд▓ / Kerala
B) рддрдорд┐рд▓рдирд╛рдбреБ / Tamil Nadu
C) рдХрд░реНрдирд╛рдЯрдХ / Karnataka
D) рдЖрдВрдзреНрд░ рдкреНрд░рджреЗрд╢ / Andhra Pradesh
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: C) рдХрд░реНрдирд╛рдЯрдХ / Karnataka
8. тАШрдЙрдЧрддреЗ рд╕реВрд░рдЬ рдХреА рднреВрдорд┐тАЩ рдХрд┐рд╕ рд░рд╛рдЬреНрдп рдХреЛ рдХрд╣рд╛ рдЬрд╛рддрд╛ рд╣реИ?
Which state is known as the тАШLand of the Rising SunтАЩ in India?
A) рдЕрд╕рдо / Assam
B) рдЕрд░реБрдгрд╛рдЪрд▓ рдкреНрд░рджреЗрд╢ / Arunachal Pradesh
C) рд╕рд┐рдХреНрдХрд┐рдо / Sikkim
D) рдордгрд┐рдкреБрд░ / Manipur
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдЕрд░реБрдгрд╛рдЪрд▓ рдкреНрд░рджреЗрд╢ / Arunachal Pradesh
9. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдКрдБрдЪрд╛ рдмрд╛рдБрдз рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the highest dam in India?
A) рднрд╛рдЦрдбрд╝рд╛ рдмрд╛рдБрдз / Bhakra Dam
B) рдЯрд┐рд╣рд░реА рдмрд╛рдБрдз / Tehri Dam
C) рд╣реАрд░рд╛рдХреБрдВрдб рдмрд╛рдБрдз / Hirakud Dam
D) рд╕рд░рджрд╛рд░ рд╕рд░реЛрд╡рд░ рдмрд╛рдБрдз / Sardar Sarovar Dam
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдЯрд┐рд╣рд░реА рдмрд╛рдБрдз / Tehri Dam
10. тАШрдорд╕рд╛рд▓реЛрдВ рдХрд╛ рдмрдЧреАрдЪрд╛тАЩ рдХрд┐рд╕ рд░рд╛рдЬреНрдп рдХреЛ рдХрд╣рд╛ рдЬрд╛рддрд╛ рд╣реИ?
Which state is known as the тАШGarden of SpicesтАЩ?
A) рдХреЗрд░рд▓ / Kerala
B) рдЧреБрдЬрд░рд╛рдд / Gujarat
C) рдкрдВрдЬрд╛рдм / Punjab
D) рдмрд┐рд╣рд╛рд░ / Bihar
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: A) рдХреЗрд░рд▓ / Kerala | 13 |
| 4 | Q. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рдкрд╣рд▓рд╛ рд╕рдорд░реНрдкрд┐рдд рдХреНрд╡рд╛рдВрдЯрдо рдФрд░ AI рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рд▓рдп рдкрд░рд┐рд╕рд░ рдХрд╣рд╛рдБ рд╕реНрдерд╛рдкрд┐рдд рдХрд┐рдпрд╛ рдЬрд╛рдПрдЧрд╛? / Where will India's first dedicated Quantum and AI university campus be established? | 12 |
| 5 | Q. рдЕрдореЗрд░рд┐рдХрд╛ рдФрд░ рдХрдирд╛рдбрд╛ рдХреА рд╕реАрдорд╛ рдкрд░ рд╕реНрдерд┐рдд рдУрдВрдЯрд╛рд░рд┐рдпреЛ рдЭреАрд▓ рдХрд╛ рдирдпрд╛ рдирд╛рдо рдХреНрдпрд╛ рдХрд┐рдпрд╛ рдЧрдпрд╛ рд╣реИ? / What is the new name given to Lake Ontario? | 11 |
| 6 | Q. тАШрдЕрд░рд╛рд╡рд▓реАтАЩ рд╣реЗрд▓реАрдХреЙрдкреНрдЯрд░ рдЗрдВрдЬрди рдХреЗ рд▓рд┐рдП HAL рдиреЗ рдХрд┐рд╕ рдХрдВрдкрдиреА рдХреЗ рд╕рд╛рде рд╕рд╛рдЭреЗрджрд╛рд░реА рдХреА рд╣реИ? / HAL has partnered with which company for the тАШAravaliтАЩ helicopter engine? | 11 |
| 7 | Q. рдЦрд┐рдЬрдбрд╝рд┐рдпрд╛ рдкрдХреНрд╖реА рдЕрднрдпрд╛рд░рдгреНрдп рдХреЛ рдХрд┐рд╕ рдкрдХреНрд╖реА рдХреЗ рд▓рд┐рдП рдорд╣рддреНрд╡рдкреВрд░реНрдг рдкреНрд░рдЬрдирди рд╕реНрдерд▓ рдХреЗ рд░реВрдк рдореЗрдВ рдкрд╣рдЪрд╛рдирд╛ рдЧрдпрд╛ рд╣реИ? / Khijadiya Bird Sanctuary has been recognised as an important breeding site for which bird? | 10 |
| 8 | Q. рд╣реЗрд░рд╛рд▓реНрдб рдкрдВрдЪрдо рдХрд┐рд╕ рджреЗрд╢ рдХреЗ рд░рд╛рдЬрд╛ рдереЗ, рдЬрд┐рдирдХрд╛ рдирд┐рдзрди рд╣реЛ рдЧрдпрд╛ рд╣реИ? / King Harald V was the king of which country who passed away? | 10 |
| 9 | Q. рдЧреНрд░реИрдВрдб рдЪреЗрд╕ рдЯреВрд░ (GCT) рдХрд╛ рдЦрд┐рддрд╛рдм рдЬреАрддрдиреЗ рд╡рд╛рд▓реЗ рдкрд╣рд▓реЗ рднрд╛рд░рддреАрдп рдХреМрди рдмрдиреЗ? / Who became the first Indian to win the Grand Chess Tour (GCT) 2026 title? | 9 |
| 10 | Q. рдирд╛рдУрдПрд░реЛ рдЧрдгрд░рд╛рдЬреНрдп рдореЗрдВ рднрд╛рд░рдд рдХреЗ рдЕрдЧрд▓реЗ рд░рд╛рдЬрджреВрдд рдХреЗ рд░реВрдк рдореЗрдВ рдХрд┐рд╕реЗ рдирд┐рдпреБрдХреНрдд рдХрд┐рдпрд╛ рдЧрдпрд╛ рд╣реИ? / Who has been appointed as IndiaтАЩs next Ambassador to the Republic of Nauru? | 9 |
| 11 | Q. FIH рдорд╣рд┐рд▓рд╛ рд╣реЙрдХреА рд╡рд┐рд╢реНрд╡ рдХрдк 2026 рдореЗрдВ рднрд╛рд░рдд рдиреЗ рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╕реНрдерд╛рди рдкреНрд░рд╛рдкреНрдд рдХрд┐рдпрд╛? / What position did India secure in the FIH WomenтАЩs Hockey World Cup 2026? | 10 |
| 12 | Q. рдкреНрд░рдзрд╛рдирдордВрддреНрд░реА рдЬрди рдзрди рдпреЛрдЬрдирд╛ рдХреЗ 12 рд╡рд░реНрд╖ рдХрдм рдкреВрд░реЗ рд╣реБрдП? / When did the Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana complete 12 years? | 11 |
| 13 | Q. рдкреАрдПрдо рдореЛрджреА 2026 рдореЗрдВ рдЙрдЬреНрдмреЗрдХрд┐рд╕реНрддрд╛рди рдФрд░ рдХрд┐рд░реНрдЧрд┐рдЬ рдЧрдгрд░рд╛рдЬреНрдп рдХреА рдпрд╛рддреНрд░рд╛ рдХрдм рдХрд░реЗрдВрдЧреЗ? / When will PM Modi visit Uzbekistan and the Kyrgyz Republic in 2026? | 11 |
| 14 | рдорд╣рддреНрд╡рдкреВрд░реНрдг 5000 рдХрд░рдВрдЯ рдЕрдлреЗрдпрд░реНрд╕ЁЯСЗ | 15 |
| 15 | Market me available ho gaye h englishproducts
STATIC GK HINDI 4 TH EDITION ЁЯСЗЁЯСЗ
https://www.meesho.com/s/p/7i51tc?utm_source=share_9342808bf48e97b3eb2d79e4f9020006502161c0419e8d9d8424b978f81cda61 | 31 |
| 16 | ЁЯУЪ Static GK MCQs тАФ рдирдП рдкреНрд░рд╢реНрди | Bilingual
1. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдКрдБрдЪрд╛ рдЬрд▓рдкреНрд░рдкрд╛рдд рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the highest waterfall in India?
A) рдЬреЛрдЧ рдЬрд▓рдкреНрд░рдкрд╛рдд / Jog Falls
B) рдХреБрдВрдЪрд┐рдХрд▓ рдЬрд▓рдкреНрд░рдкрд╛рдд / Kunchikal Falls
C) рджреВрдзрд╕рд╛рдЧрд░ рдЬрд▓рдкреНрд░рдкрд╛рдд / Dudhsagar Falls
D) рд╢рд┐рд╡рд╕рдореБрджреНрд░рдо / Shivanasamudra
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдХреБрдВрдЪрд┐рдХрд▓ рдЬрд▓рдкреНрд░рдкрд╛рдд / Kunchikal Falls
2. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдмрдбрд╝рд╛ рдкреНрд░рд╛рдХреГрддрд┐рдХ рдмрдВрджрд░рдЧрд╛рд╣ рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the largest natural harbour in India?
A) рдЪреЗрдиреНрдирдИ / Chennai
B) рдореБрдВрдмрдИ / Mumbai
C) рдХреЛрдЪреНрдЪрд┐ / Kochi
D) рд╡рд┐рд╢рд╛рдЦрд╛рдкрддреНрддрдирдо / Visakhapatnam
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдореБрдВрдмрдИ / Mumbai
3. тАШрд╕рд╛рдд рдкрд╣рд╛рдбрд╝рд┐рдпреЛрдВ рдХрд╛ рд╢рд╣рд░тАЩ рдХрд┐рд╕реЗ рдХрд╣рд╛ рдЬрд╛рддрд╛ рд╣реИ?
Which city is known as the тАШCity of Seven HillsтАЩ?
A) рддрд┐рд░реБрдкрддрд┐ / Tirupati
B) рджрд┐рд▓реНрд▓реА / Delhi
C) рд╡рд╛рд░рд╛рдгрд╕реА / Varanasi
D) рдкрдЯрдирд╛ / Patna
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: A) рддрд┐рд░реБрдкрддрд┐ / Tirupati
4. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдмрдбрд╝рд╛ рдорд░реБрд╕реНрдерд▓ рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the largest desert in India?
A) рдерд╛рд░ рдорд░реБрд╕реНрдерд▓ / Thar Desert
B) рд▓рджреНрджрд╛рдЦ рдорд░реБрд╕реНрдерд▓ / Ladakh Desert
C) рдХрдЪреНрдЫ рдорд░реБрд╕реНрдерд▓ / Rann of Kutch
D) рд╕реНрдкреАрддрд┐ рдорд░реБрд╕реНрдерд▓ / Spiti Desert
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: A) рдерд╛рд░ рдорд░реБрд╕реНрдерд▓ / Thar Desert
5. тАШрднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рдкреНрд░рд╡реЗрд╢ рджреНрд╡рд╛рд░тАЩ рдХрд┐рд╕реЗ рдХрд╣рд╛ рдЬрд╛рддрд╛ рд╣реИ?
Which place is known as the тАШGateway of IndiaтАЩ?
A) рдХреЛрд▓рдХрд╛рддрд╛ / Kolkata
B) рдореБрдВрдмрдИ / Mumbai
C) рдЪреЗрдиреНрдирдИ / Chennai
D) рдХреЛрдЪреНрдЪрд┐ / Kochi
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдореБрдВрдмрдИ / Mumbai
6. рднрд╛рд░рдд рдореЗрдВ рдкрд╣рд▓рд╛ рдкрд░рдорд╛рдгреБ рдкрд░реАрдХреНрд╖рдг рдХрд┐рд╕ рд╕реНрдерд╛рди рдкрд░ рд╣реБрдЖ рдерд╛?
Where was IndiaтАЩs first nuclear test conducted?
A) рдкреЛрдЦрд░рдг / Pokhran
B) рд╢реНрд░реАрд╣рд░рд┐рдХреЛрдЯрд╛ / Sriharikota
C) рддрд╛рд░рд╛рдкреБрд░ / Tarapur
D) рдХрд▓рдкрдХреНрдХрдо / Kalpakkam
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: A) рдкреЛрдЦрд░рдг / Pokhran
7. тАШрджрдХреНрд╖рд┐рдг рднрд╛рд░рдд рдХреА рдЧрдВрдЧрд╛тАЩ рдХрд┐рд╕ рдирджреА рдХреЛ рдХрд╣рд╛ рдЬрд╛рддрд╛ рд╣реИ?
Which river is known as the тАШGanga of South IndiaтАЩ?
A) рдХреГрд╖реНрдгрд╛ / Krishna
B) рдХрд╛рд╡реЗрд░реА / Kaveri
C) рдЧреЛрджрд╛рд╡рд░реА / Godavari
D) рддреБрдВрдЧрднрджреНрд░рд╛ / Tungabhadra
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: C) рдЧреЛрджрд╛рд╡рд░реА / Godavari
8. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдмрдбрд╝рд╛ рдореАрдареЗ рдкрд╛рдиреА рдХрд╛ рдЭреАрд▓ рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the largest freshwater lake in India?
A) рдЪрд┐рд▓реНрдХрд╛ рдЭреАрд▓ / Chilika Lake
B) рд╡реВрд▓рд░ рдЭреАрд▓ / Wular Lake
C) рд╕рд╛рдВрднрд░ рдЭреАрд▓ / Sambhar Lake
D) рд▓реЛрдХрдЯрдХ рдЭреАрд▓ / Loktak Lake
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рд╡реВрд▓рд░ рдЭреАрд▓ / Wular Lake
9. тАШрдмреНрд▓реВ рд╕рд┐рдЯреАтАЩ рдХреЗ рдирд╛рдо рд╕реЗ рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╢рд╣рд░ рдкреНрд░рд╕рд┐рджреНрдз рд╣реИ?
Which city is known as the тАШBlue CityтАЩ?
A) рдЬрдпрдкреБрд░ / Jaipur
B) рдЬреЛрдзрдкреБрд░ / Jodhpur
C) рдЙрджрдпрдкреБрд░ / Udaipur
D) рдмреАрдХрд╛рдиреЗрд░ / Bikaner
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдЬреЛрдзрдкреБрд░ / Jodhpur
10. рднрд╛рд░рдд рдХрд╛ рд╕рдмрд╕реЗ рдкреБрд░рд╛рдирд╛ рдкрд░реНрд╡рдд рддрдВрддреНрд░ рдХреМрди-рд╕рд╛ рд╣реИ?
Which is the oldest mountain range in India?
A) рд╣рд┐рдорд╛рд▓рдп / Himalayas
B) рдЕрд░рд╛рд╡рд▓реА / Aravalli
C) рд╕рддрдкреБрдбрд╝рд╛ / Satpura
D) рдкрд╢реНрдЪрд┐рдореА рдШрд╛рдЯ / Western Ghats
тЬЕ рдЙрддреНрддрд░ / Answer: B) рдЕрд░рд╛рд╡рд▓реА / Aravalli | 30 |
| 17 | Static gk download 2026 edition ЁЯСЗЁЯСЗЁЯСЗЁЯСЗЁЯСЗЁЯСЗ
https://www.meesho.com/s/p/92f06e?utm_source=share_b4fd339e93e6a3b9db47269ba75dce0b1a5ddb5b371e2460ef778a651ead6d50
Join - https://t.me/ASO_publication | 31 |
| 18 | Q. рдЕрдВрдбрд░-20 рд╡рд┐рд╢реНрд╡ рдХреБрд╢реНрддреА рдЪреИрдВрдкрд┐рдпрдирд╢рд┐рдк 2026 рдореЗрдВ рднрд╛рд░рддреАрдп рдорд╣рд┐рд▓рд╛ рдХреБрд╢реНрддреА рджрд▓ рдиреЗ рдХреБрд▓ рдХрд┐рддрдиреЗ рдкрджрдХ рдЬреАрддреЗ? / How many total medals did the Indian women's wrestling team win at the U-20 World Wrestling Championships 2026? | 32 |
| 19 | Q. рдбрд╛рдЗрд╡рд┐рдВрдЧ рд╕рдкреЛрд░реНрдЯ рд╡реЗрд╕рд▓ тАШрдирд┐рдкреБрдгтАЩ рдХрд╛ рдХрдореАрд╢рдирд┐рдВрдЧ рдХрдм рдХрд┐рдпрд╛ рдЬрд╛рдПрдЧрд╛? / When will the Diving Support Vessel тАШNipunтАЩ be commissioned? | 29 |
| 20 | рдорд╣рддреНрд╡рдкреВрд░реНрдг 5000 рдХрд░рдВрдЯ рдЕрдлреЗрдпрд░реНрд╕ЁЯСЗ | 36 |
