computer diploma course(IAS) All exam❤️
Open in Telegram
Tally Expert..Learn Tally With Us..We Provide the Tally, Tally Prime, Tally TDL Files, Accounting, GST , Computer Course, CCC, O Level and DCA Hindi Notes.. Thanks.. Join Our Community..@technicalcube
Show more519
Subscribers
-224 hours
+37 days
+4230 days
Posts Archive
Done CCC Demo eBook
Buy Original eBook- https://imojo.in/donecccebook
CCC 24 Questions (CCCOnlineTyari.com)
CCC 21 Questions (CCCOnlineTyari.com)
CCC 15 Questions (CCCOnlineTyari.com)
CCC 32 Questions (Part 2) (CCCOnlineTyari.com)
CCC 32 Questions (Part 1) (CCCOnlineTyari.com)
CCC 30 Questions (Part 7) (CCCOnlineTyari.com)
CCC 30 Questions (Part 6) (CCCOnlineTyari.com)
CCC 30 Questions (Part 5) (CCCOnlineTyari.com)
CCC 30 Questions (Part 4) (CCCOnlineTyari.com)
CCC 30 Questions (Part 3) (CCCOnlineTyari.com)
CCC 30 Questions (Part 2) (CCCOnlineTyari.com).pdf
CCC 30 Questions (Part 1) (CCCOnlineTyari.com).pdf
CCC 40 Libreoffice Questions (CCCOnlineTyari.com).pdf
Ccc Exam Paper Pdf.pdf4.31 KB
यूपीएससी सिविल सेवा आईएएस आईएफएस प्री ऑनलाइन फॉर्म 2023
https://www.sarkariresult.com/upsc/upsc-ias-ifs-2023/
Questions from Internert technology
1. "The fathers of the Internet" is
Ans : Vint Cerf
2. Which is the news search engine introduced by Rediff.com in 2012?
Ans : Realtime News Search
3. The inventor of the World Wide Web?
Ans : Tim Berners-Lee --> The first web browser was invented in 1990 by Sir Tim Berners-Lee. It was called WorldWideWeb and was later renamed Nexus.)
4. The founder of Netscape Communications?
Ans : Marc Andreessen -co-authored Mosaic, the first widely-used web browser and he founded Netscape Communications.
5.Where was the first computer installed in India?
Ans : Indian Statistical Institute, Kolkata
6.In internet terminology IP means
Internet Protocol
7. The first page of a website is called the
Ans : Home page
8. A website addresss is a unique name that identifies a specific ____ on the web.
Ans : Link
9. A __ is a computer attached to the internet that runs a special web server software and can send web pages out to the other computer over the internet.
Ans : Web sever
10. Which software application is used for accessing sites or information on a network ( as the world wide web)?
Ans : Web browser
11. It is a small piece of text stored on a user's computer by a web browser for maintaining the state. What we are talking about?
Ans : Cookie
12. Which company is nicknamed "Big Blue" ?
Ans : IBM(International Business Machines Corporation)
13. Which was the first ever web server software?
Ans : CERN httpd(later also known as W3C httpd) - was a web server (HTTP) daemon originally developed at CERN , it live on 25 December 1990.
14. The standard protocol of the Internet is
Ans : TCP/IP
15. The first web based e-mail sevice?
Ans : Hot mail
