Sᴄɪᴇηᴄᴇ Aηᴅ Cᴏᴍᴘᴜᴛᴇʀ Nᴏᴛᴇs™ 🎲
Open in Telegram
✍️© 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹™ ◇❖◇𝐓his Channel is Especially For Those Who Are Preparing For Government Exams.📝📝 ◇❖◇ 𝐇ere Provides U Top Important Exam Level Notes On Science And Computer Only. ❖◇❖𝐐𝐔𝐀𝐑𝐘&𝐏𝐑𝐎𝐌𝐎☎️☎️𝐎𝐖𝐍𝐄𝐑📲📲📞☞
Show more2 610
Subscribers
-124 hours
-127 days
-2730 days
Posts Archive
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
all shifts of mts 2022 analysis with extafacts demo pdf.pdf9.12 KB
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
ONLY GK/GS AND CURRENT AFFAIRS ALSO SOME ENGLISH ANALYSIS Pdfs with IB SECURITY ASSISTANT 2023,CRPF TRADESMAN 2023,ICAR IARI 2023 EXAMS ANALYSIS WITH PERFECT EXAMLEVEL EXTRAFACTS PDF ONLY 15 rupees...message ☞ @sah001997
🖥 MS-WORD SHORTCUTS KEY 🖥
#Shortcut_keys
📌 Ctrl + N - New Document
📌 Ctrl + O - Open saved Document
📌 Ctrl + S - Save document
📌 Ctrl + P - Print Dialog box
📌 Ctrl + F2 - Print Preview
📌 Ctrl + 1 - Single line space
📌 Ctrl + 2 - Double line space
📌 Ctrl + 5 - 1.5 line space
📌 Ctrl + B - Bold selected text
📌 Ctrl + I - Italic selected text
📌 Ctrl + U - Underline selected text
📌 Ctrl + C - Copy to selected text
📌 Ctrl + X - Cut selected text
📌 Ctrl + V - Paste
📌 Ctrl + Z - Undo
📌 Ctrl + Y - Redo
📌 Ctrl + ] - Font size increase (point by point)
📌 Ctrl + [ - Font size decrease (point by point)
📌 Ctrl + H - Replace
🏝List of Constitutional Bodies in India with articles🏝
☂️☂️Attorney General of India=76
🎻🎻Comptroller and Auditor General of India=148
☂️☂️Advocate General of State=165
🎻🎻State Finance Commission=243-I
☂️☂️State Election Commission=243-K
🎻🎻District Planning Committee=243ZD
☂️☂️Metropolitan Planning Committee=243ZE
🎻🎻Inter-State Council=263
☂️☂️Finance Commission=280
🎻🎻Goods and Service Tax Council=279A
☂️☂️UPSC Public Service Commission=315-323
🎻🎻State Public Service Commission=315-323
☂️☂️Election Commission of India=324
🎻🎻National Commission for Scheduled Castes=338
☂️☂️National Commission for Scheduled Tribes=338A
🎻🎻National Commission for Backward Classes[=338B
☂️☂️Scheduled Area and Scheduled Tribes Commission=339
🎻🎻Backward Classes Commission=340
☂️☂️Official Language Commission and Official Language Committee of Parliament=344
🎻🎻Special Officer for Linguistic Minorities=350B
#MOST_IMPORTANT_FOR_COMING_EXAMS🤞🤞
friends.... aj kal bahat content nhi post kr pa rahan hun m kyun ki papa ka operation m sab money spend ho gaya hai..up to 4 lakh isliye bahat tension..financial problem avi chl raha hai...koi nhi friends..m age k din m regularly best valuable notes share kr k rahunga🙏
Pteridophytes are spore producingvascularplants. Bryophytes are called amphibiansof theplantkingdom and they require water for
fertilization. Example – Liverworts, MossesFunaria. Gymnosperms are vascular plantswithnakedseeds. Example – Cycas, Pinus, Cedrus. Angiosperm flowers are vascular plants. Example - Rose, Mango,
👉Lines joining places receiving equal amount of rain fall –Isohytes
👉1. Citric acid – lemons, lime, oranges, tomatoes, pomegranates, grapes, berries, and pineapples.
👉2. Malic acid – apples bananas, pomegranates, grapes, berries, tomatoes, and broccoli.
👉3. Oxalic acid – in green leafy vegetables and beets.
👉4. Ascorbic acid – Also known as Vitamin C. present in citrus fruits, berries, green leafy vegetables,
green peppers, and tomatoes.
👉5. Tartaric acid – Grapes, tamarind, apples, apricots, and bananas
40. What is a bug in computer terminology.
Ans:- An error in program
41. Majority of the errors blamed on computers are actually due to
Ans:- Data entry errors
42. Python is _ Ans:- High Level Language
43. In ____ the Data structures perform an important role.
Ans:- Program Design
44. In which communication mode , data can be transmitted in both directions at same
time.
Ans:- Full duplex
45. The process of arranging data in logical sequence is called
Ans:- Sorting
46. Expansion of RDBMS ___
Ans:- Relational Database Management System
47. An attribute that uniquely identifies the rows of a table is known as the _ key
Ans:- Primary
48. In a Database management system, the content and the location of the data is defined
by ___
Ans:- Meta data
49. The Database in which records are organised in a tree like structure is ___
Ans:- Hierarchical database
50. In IT , _ means that the data available in the database is both accurate and consistent.
Ans:- Data Integrity
27. In HTML , ____ tag is used to specify each item displayed in the list.
Ans:- <OPTION>
28. In HTML , ____ tag is used to construct drop down list boxes and scrolling list boxes.
Ans:- <SELECT>
29. In HTML , ____ pair defines a row of the table.
Ans:- <tr></td>
30. In HTML , ____ attributes is used for merging of two or more adjacent columns.
Ans:- COLSPAN
31. In HTML , ____ is at the bottom of the page and usually contains disclaimers , copyright
information etc
Ans:- Footer area
32. Web application are designed to interpret ____ to display text , images etc.
Ans:- HTML
33. In HTML , ____ is a set of links Designed as buttons.
Ans:- Menu bar
34. In HTML , ____ attribute is used for merging of two or more adjacent rows.
Ans:- ROWSPAN
35. Every HTML file is a ___ file.
Ans:- Text
36. In HTML , ____ creates a place wherein one line of information can be typed
Ans:- TYPE="TEXT"
37. In HTML , ____ attribute is used display characters as asterisks.
Ans:- TYPE="PASSWORD"
38. what is the process of finding and removing errors in the program is called
Ans:- Debugging
39. who has created LISP , the programming Language for Artificial Intelligence.
Ans:- John McCarthy
m ap log nko hath jodkar request kr ta huin ki mere papa ka operation liye..10rs donate kijiye🙏🙏
🔺Thallophyta – do not have well differentiated body.
🔸Algae are classified into
👉Chlorophyceae (green algae),
👉Phaeophyceae (brown algae),
👉Rhodophyceae (red algae).
