Channels intersection
Channel location and language
Indahnya Islam mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh 
13 587+1
~743
~7
5.47%
Telegram general rating
Globally
146 358place
of 4 078 614
7 330place
of 240 046
In category
93place
of 1 371

Subscribers gender

Find out how many male and female subscibers you have on the channel.
?%
?%

Audience language

Find out the distribution of channel subscribers by language
Russian?%English?%Arabic?%
Subscribers count
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

User lifetime on the channel

Find out how long subscribers stay on the channel.
Up to a week?%Old Timers?%Up to a month?%
Subscribers gain
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

Istilah perayaan hari agama sedunia bercanggah dengan Islam kerana ia mempunyai unsur pengiktirafan kepada kebenaran agama lain. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/perayaan-agama-sedunia-merosakkan-akidah-islam/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
366
1
HADIS HARI INI Nikmat syurga yang tidak terbayang menanti orang soleh Dari Abu Hurairah RA dari Rasulullah SAW beliau bersabda: Allah SWT berfirman: 'Aku telah menyiapkan bagi hamba-hambaku yang soleh sesuatu yang belum pernah dilihat oleh mata, belum pernah didengar oleh telinga dan tidak pernah terlintas dibenak manusia.' Abu Hurairah berkata; Jika kalian mau, bacalah ayat; "Tak seorangpun mengetahui berbagai nikmat yang menanti, yang indah dipandang sebagai balasan bagi mereka, atas apa yang mereka kerjakan (As Sajdah: 17)." HR BUKHARI ___________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
1 015
4
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#AHAD 🌙 13 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 16 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
482
0
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
491
0
Sebagai seorang Muslim yang patuh pada perintah Allah S.W.T, kita perlu melihat konteks maksud Ad Din adalah cara hidup, ‘way of life’ yang merangkumi seluruh aspek kehidupan manusia. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/penting-pendidikan-islam-sejak-kanak-kanak/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
608
0
493
2
Van buruk penjual CD... Ingin saya kongsikan secebis kisah yang dilalui kira-kira 16 tahun yang lalu. Ketika itu saya bertugas sebagai Pensyarah dan Pakar Obstetrik & Ginekologi di IMU dan Hospital Seremban. Saya telah diundang untuk membentangkan satu tajuk ceramah kemanusiaan di Seminar Perubatan Peringkat Negeri Johor di Johor Baru yang dihadiri oleh seramai 200 orang petugas perubatan terutamanya di kalangan jururawat dan doktor. Episode 1 : Saya memandu sebuah van 'second hand' berjenama Spectron yang telah berusia 10 tahun. Prinsip saya ketika itu adalah lebih elok membeli kereta 'second hand' bagi mengelakkan diri daripada berhutang. Saya memandu agak laju di lebuh-raya bagi memastikan boleh sampai lebih awal untuk menjual buku-buku dan CD di sepanjang seminar tersebut sebelum sesi pembentangan saya di sebelah petang. Entah nasib badan tidak begitu baik, saya ditahan oleh polis trafik kerana memandu melepasi had laju di satu kawasan di Johor. Polis : Awak salah kerana memandu lebih had laju (nada marah). Dr Z : Saya mohon maaf Tuan, saya mengaku salah kerana berkejar sampai awal ke JB. Polis : Awak ada urusan apa di sana ? (Lembut sedikit) Dr Z : Saya dijemput untuk beri ceramah kepada jururawat dan doktor di JB. Polis : Betul ke? Awak kerja apa sebenarnya? Dr Z : Saya kerja doktor biasa je, di IMU & Hospital Seremban. Polis : Ok lah doktor. Amaran ya, kali ini saya maafkan. Van doktor ini pun dah buruk, kalau bawa BMW laju, lainlah ceritanya. Dr Z : Terima kasih tuan, sangat saya hargai. Episode 2 : Sebaik sampai ke hotel tempat dianjurkan seminar tersebut, saya terus membuat persiapan untuk menjual CD dan buku yang saya tulis dan terbitkan sendiri di sebelah pagi. Waktu rehat tengahari adalah sesi sibuk kerana ramai peserta yang memgerumuni 'booth' kecil yang saya kendalikan. Tiba-tiba kedengaran suara kuat seorang peserta seminar yang merupakan seorang jururawat, 'Adik, adik penjual CD, mari ke sini sekejap!'. Saya tahu bahawa panggilan tersebut memang merujuk kepada saya. Saya tidak banyak 'songel' dan 'dengan muka toya' terus menunaikan hajat wanita ini yang ingin dilayan segera (membeli CD). Episode 3 : Kini sampai giliran saya dipanggil oleh Pengerusi Majlis untuk membentangkan satu tajuk ceramah kemanusiaan pada sesi yanh terakhir. Para peserta yang terdiri daripada petugas perubatan di seluruh negeri Johor ini kelihatan berpuas hati dengan pembentangan tersebut kerana ramai yang mengerumuni saya di penghujung seminar untuk mengucapkan tahniah dan terima kasih di atas pembentangan yang menarik. Episode 4 : Sebaik sahaja saya melangkahkan kami untuk meninggalkan dewan seminar tersebut, saya didatangi oleh seorang wanita yang diiringi oleh beberapa orang rakannya. Dia kelihatan serba salah dengan katanya,' Tuan Doktor, saya ingin meminta maaf kerana pagi tadi saya panggil doktor sebagai 'penjual CD'. Petang ini baru saya tahu bahawa Tuan adalah seorang doktor pakar. Maafkan saya. Saya rasa sangat bersalah'. 'Tidak mengapalah Puan, saya ok sahaja. Sememangnya saya menjual CD di sebelah pagi tadi kerana tiada pembantu yang dapat hadir bersama', saya cuba menghilangkan rasa dirinya bersalah. Alhamdulillah, saya boleh tenang memandu pulang ke Seremban setelah mencuba sesuatu yang terbaik melalui ceramah, penulisan buku, penjualan CD dan perkongsian pengalaman dalam rangka untuk mengesani umat ini. # Saya doakan agar anak-anak saya dan generasinya boleh membiasakan diri dengan hidup sederhana, tidak bermewah-mewah, sudi buat kerja biasa-biasa dan lasak emosi. - Zainur Rashid Zainuddin
Show more ...
595
5
HADIS HARI INI Jangan biarkan makanan dan minuman terdedah tanpa bertutup Dari Jabir bin Abdillah RA dari Rasulullah SAW, bahawa beliau bersabda: "Tutuplah tempat minum kalian, rapatkan bekas makanan, matikan lampu dan tutuplah pintu kalian, sesungguhnya syaitan tidak akan dapat membuka bekas makanan, membuka pintu dan tidak dapat menyingkap tempat air minum, jika salah seorang dari kalian tidak dapat (melakukannya) melainkan hanya dengan merentangkan sebatang kayu di atas tempat minumnya, maka lakukanlah dengan menyebut nama Allah. Sesungguhnya tikus dapat merosak pemilik rumah dengan membakar rumahnya." HR ABU DAUD ___________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
666
4
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#SABTU 🌙 12 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 15 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
530
0
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
583
0
Selawat bukan sahaja menjadikan kita lebih dekat dengan Rasulullah, bahkan dosa kita berupaya di ampunkan. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/orang-berselawat-diampunkan-dosa-2/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
648
1
“Sentiasalah solat berjemaah dan mohon doa serta restu ibu bapa bagi setiap perkara dilakukan. Buatlah perkara baik walaupun diri kita belum baik. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/kuasa-solat-doa-bantu-keputusan-cemerlang/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
679
0
Ketua keluarga wajib menyediakan keperluan ahli keluarganya sama ada makanan mahu pun barangan daripada sumber halal, berkat dan mengikut landasan agama Islam. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/sumber-rezeki-perlulah-halal-dan-berkat/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
651
1
AMARAN BUAT PENERIMA RASUAH Semoga kita semua tidak termasuk dalam golongan orang yang menerima rasuah mahupun yang memberi rasuah. _________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
554
1
Yayasan Ikhlas berhasrat untuk menunaikan harapan 20 buah masjid yang memerlukan karpet baharu yang rosak akibat banjir. 10 daripada masjid ini terletak di Pahang. Peduli, Prihatin Yayasan Ikhlas

file

517
0
HADIS HARI INI Mati menyedarkan kita bahawa semua nikmat dunia adalah sementara Dari Abu Hurairah RA dia berkata; Rasulullah SAW bersabda: "Perbanyaklah mengingat sesuatu yang dapat menghancurkan segenap kenikmatan, iaitu kematian." - HR ABU DAUD ___________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
599
1
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#JUMAAT 🌙 11 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 14 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
533
1
SEDEKAH JUMAAT UNTUK PALESTIN Ayuh mengejar ganjaran Sedekah Jumaat hari ini dengan menyumbang seikhlas hati untuk pembinaan Hospital Aman Palestin di Gaza. Hospital ini akan menjadi hospital pakar psikiatri pertama di Gaza untuk memberikan rawatan kesihatan mental buat rakyat Palestin yang menderita akibat pengepungan dan peperangan. 🚨 INFAK HOSPITAL GAZA bit.ly/hospitalgaza2022
490
0
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
579
1
Mengakui kesilapan bererti merendahkan ego serta menunjukkan kesediaan untuk menerima teguran. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/mengakui-kesalahan-adalah-sifat-para-nabi/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
692
0
Ikatan Guru-Guru Muslim Malaysia (i-Guru) menolak sebarang cadangan atau usaha mengurang apatah lagi memansuhkan subjek Pendidikan Islam di sekolah kebangsaan (SK). Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/perkasa-pendidikan-islam-bukan-mansuhkan/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
712
0
“Masyarakat hari ini hidup di zaman bercampur baur antara perkara yang halal dan haram. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/unboxing-isteri-membawa-kepada-keruntuhan-institusi-keluarga/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
706
0
HADIS HARI INI 3 ikatan syaitan di pagi hari hanya dapat dilepaskan dengan zikir, wudhu dan solat Dari Abu Hurairah RA bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Syaitan mengikat tiga ikatan di tengkuk salah seorang dari kalian ketika dia tidur, dia membuat setiap satu ikatan berkata; "Malam masih panjang", apabila seseorang bangun kemudian berdzikir kepada Allah, maka akan lepas satu ikatan, jika seseorang berwudhu', maka akan terlepas satu ikatan lagi, jika seseorang solat, maka akan terlepas satu ikatan lagi, maka di pagi harinya ia menjadi bersemangat dan berhati bersih, apabila tidak, maka di pagi harinya jiwanya menjadi kotor dan akan berasa teramat malas." - HR ABU DAUD - ___________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
783
5
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#KHAMIS 🌙 10 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 13 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
583
1
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
612
0
Ini adalah di antara contoh sekolah yang dipilih untuk menjadi model kepada SAR yang bakal dibina oleh Yayasan Ikhlas di Kuala Penyu, Sabah. Projek ini bakal dilaksanakan dengan kerjasama beberapa agensi seperti MDN-Sabah, ATM dan JHEAIS. Semoga dipermudahkan segala urusan projek pilot ini, yang bakal menjadi pemangkin kepada pemerkasaan projek pembangunan komuniti di pedalaman Borneo. Peduli, Prihatin Yayasan Ikhlas
569
1
Dr Yusuf al-Qaradhawi berkata “Termasuk memakan harta orang lain dengan cara yang batil ialah menerima rasuah/suap. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/hukum-menjadi-perantara-antara-pemberi-rasuah-dan-penerima-rasuah/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
696
0
Pelbagai perkara ‘misteri’ dilalui pasangan suami isteri ketika melupuskan al-Quran yang sudah usang mengikut syariat Islam di pusat pelupusan naskhah ayat suci itu di sini, sejak beberapa bulan lalu. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/misteri-lupus-ayat-al-quran/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
714
0
Sebanyak 32 rumah asnaf fakir dan miskin yang terjejas akibat banjir pada Disember tahun lalu akan dibina semula manakala 150 lagi akan dibaik pulih. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/lzs-bantu-bina-32-rumah-asnaf-terjejas-banjir/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
682
0
Idris berkata pendorong kejayaan Mike adalah ibu bapanya yang beragama Buddha kerana tidak menghalang anaknya untuk memeluk Islam dan menghafal Al-Quran. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/mualaf-oku-bergelar-al-hafiz/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
712
0
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#RABU 🌙 09 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 12 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
740
0
HADIS HARI INI Sifat jujur dan amanah seorang bendahari amat disukai Allah Dari Abu Musa RA dari Nabi SAW, beliau bersabda: "Seorang bendahari muslim yang melaksanakan tugasnya dengan jujur, dan membayar sedekah kepada orang yang diperintahkan oleh majikannya secara sempurna, dengan segera dan dengan pelayanan yang baik, maka dia mendapat pahala yang sama seperti orang yang bersedekah." - HR MUSLIM - ___________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
586
0
Paling jauh Semporna adalah di antara daerah yang paling jauh di Sabah. Manakala Pulau Danawan pula, merupakan pulau yang paling jauh di Semporna, kira-kira 2 jam perjalanan menggunakan bot. Ia berdekatan dengan Pulau Sipadan, dan hanya diduduki oleh kira-kira 1400 orang, dari suku Bajau Laut. Tiada kemudahan asasi seperti elektrik dan air bersih, melainkan cahaya pelita dan air perigi. Di sini, hanya ada sebuah Sekolah Kebangsaan dengan 8 orang guru dengan kemudahan yang paling minima. Mereka bergilir-gilir belajar al Quran dan KAFA setiap hari di surau (satu-satunya surau di pulau ini), daripada seorang daie. Beliau sanggup berkorban sebagai pendidik sepenuh masa untuk memberikan cahaya kehidupan baharu buat generasi masa depan, anak-anak Bajau Laut ini. Beliau adalah salah seorang daripada 18 pendidik yang ditaja oleh Yayasan Ikhlas di pedalaman Borneo. Peduli, Prihatin Yayasan Ikhlas
Show more ...
470
1
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#RABU 🌙 09 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 12 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
528
0
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
631
1
Menurut al-Imam Ibn Kathir, Nabi Ayyub bukan sekadar diuji dengan penyakit. Allah memberikan cubaan ke atas beliau yang menggugat kesihatan, meragut nyawa anak dan mengalami kehilangan harta Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/berfikiran-positif-ketika-ditimpa-ujian/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
765
1
Pemergian Allahyarham Datuk Syeikh Abdullah Abdul Rahman atau lebih dikenali Sheikh Datuk Abdullah Bukhari, 89, semalam kehilangan besar buat dunia dakwah Islam di Pulau Pinang khususnya dan negara amnya. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/pulau-pinang-kehilangan-tokoh-ulama/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
821
0
Kerajaan negeri tidak memutuskan secara mutlak berkaitan kebenaran merapatkan saf seperti dilakukan di Perlis, namun memberi kelonggaran kepada pengurusan masjid menggunakan kebijaksanaan mengawal penjarakan jemaah. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/rapat-saf-melaka-serah-kepada-pengurusan-masjid/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
782
0
Penangguhan sementara kebenaran perjalanan mengerjakan umrah oleh pihak kerajaan adalah suatu keputusan yang selektif dan tidak wajar sedangkan kebenaran rentas negara selain urusan umrah, bahkan semua urusan-urusan lain masih berjalan seperti biasa. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/penanguhan-kebenaran-umrah-dilihat-selektif/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
840
1
HADIS HARI INI Bersedekahlah dan berkata baik jika kita takut akan api neraka Dari Adi bin Hatim dari Rasulullah SAW, bahwa beliau pernah bercerita tentang neraka. Lalu beliau berlindung kepada Allah daripadanya dan memalingkan mukanya tiga kali kemudian beliau bersabda: "Takutlah kalian terhadap api neraka meskipun (dengan bersedekah) hanya setengah biji kurma, dan jika kalian tidak mendapatkannya, maka hendaklah dengan kata-kata yang baik." - HR MUSLIM - ___________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
857
1
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#SELASA 🌙 08 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 11 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
651
1
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
712
0
Dari pedalaman Sabah. - Kental jiwanya, demi pendidikan Saudara Muhammad Abd Amirul Hafiz bin Majeid berumur 22 tahun dan tinggal di Kampung Gum-Gum, Batu 16, Sandakan, Sabah. Beliau merupakan salah seorang daripada 18 orang pendidik yang ditaja oleh Yayasan Ikhlas untuk mendidik anak-anak asnaf di pedalaman Sabah. Beliau memberikan fokus khidmat bakti bersama Yayasan Ikhlas cawangan Sandakan. Amirul Hafiz mengajar seramai 24 pelajar di pedalaman dengan Al Quran dan KAFA. Biar pun dikategorikan sebagai OKU (orang kelainan upaya), namun semangat juang yang tinggi yang ada padanya, membuatkan kami kagum atas inisiatif dan usaha beliau. Subhanallah. Yayasan Ikhlas cawangan Sandakan dengan sedaya upaya membantu pengurusan proses pembelajaran dan pengajaran yang dikendalikan oleh Muhammad Abd Amirul Hafiz "Sebaik-baik manusia di antara kalian adalah yang mempelajari al-Quran dan mengajarkannya kepada orang lain" Semoga dianugerahi kebaikan yang berpanjangan. Peduli, Prihatin Yayasan Ikhlas
Show more ...
686
2
Rasulullah memerintahkan para suami agar memelihara kehormatan dan penampilan para isteri sekalipun di hadapan seorang lelaki yang buta. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/upacara-unboxing-pengantin-bercanggah-prinsip-islam/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
687
1
Orang yang tenggelam dalam maksiat tidaklah merisaukan kerana ramai sahaja pelaku maksiat tegar yang bertaubat. Allah Maha Pengampun. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/orang-islam-halalkan-maksiat-boleh-menjerumus-ke-masalah-akidah/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
765
0
Walaupun Perlis sudah membenarkan jemaah masjid merapatkan saf ketika solat fardu, namun prosedur operasi standard (SOP) perlu sentiasa dijaga bagi mengekang penularan Covid-19. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/perlis-mula-rapatkan-saf-jemaah-masjid-dengan-sop-ketat/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
784
0
KALAM HIKMAH Menghadirkan niat yang baik akan menukar kebiasaan adat kepada ibadah (ada pahala), oleh itu hadirkan niat yang baik dalam setiap pekerjaan anda. Mulakan apa pun pekerjaan anda dengan niatkan kerana Allah Taala ,moga-moga beroleh pahala amal kebaikan yang di lakukan. Jangan lupa kongsikan pada kawan-kawan! ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
809
0
HADIS HARI INI Buat baik dengan jiran, itulah sifat orang beriman Dari Abu Hurairah ra dia berkata; Rasulullah SAW bersabda: "Barangsiapa beriman kepada Allah dan hari akhir hendaknya ia berkata baik atau diam, dan barangsiapa beriman kepada Allah dan hari Akhir, janganlah ia menyakiti tetangganya, dan barang siapa beriman kepada Allah dan hari Akhir, hendaknya ia memuliakan tetamunya." - HR BUKHARI - __________________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
680
0
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#ISNIN 🌙 07 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 10 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
624
0
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
687
0
Kenyataan Akhbar Mengenai Kes Pembunuhan Dr Fadi Albatsh Sebagai sebahagian daripada tindakan susulan Agensi Keselamatan Palestin ke atas kes pembunuhan syahid Fadi Albatsh di Malaysia pada 21 April 2018. Melalui siasatan berterusan yang dijalankan oleh Keselamatan Dalam Negeri, pengakuan seorang yang sedang dalam tahanan menunjukkan penglibatannya dalam pembunuhan asy-syahid Albatsh atas arahan agensi Mossad Israel. Siasatan dalam kes itu masih diteruskan. Iyad Albizm Jurucakap Kementerian Dalam Negeri dan Keselamatan Negara Gaza, Palestin Ahad 9 Januari 2022
Show more ...
678
0
Jalan pintas menerima rasuah bagi kegunaan kos rawatan tidak dianggap darurat kerana masih terdapat saluran bantuan kewangan daripada pelbagai pihak. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/hukum-menerima-rasuah-bagi-menampung-kos-rawatan/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
769
1
Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj menggesa umat Islam di negeri ini memahami dan menghayati intipati Khutbah Jumaat mengenai gejala rasuah yang dibacakan oleh khatib di masjid seluruh negeri ini pada Jumaat lepas. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/rasuah-bala-besar-umat-islam-sultan-sharafuddin/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
863
0
HADIS HARI INI Ucapan terima kasih yang diajar Rasulullah SAW Dari Usamah bin Zaid ra dia berkata; Rasulullah SAW bersabda: "Barang siapa yang diperlakukan dengan baik kemudian dia mengucapkan, 'Jazakallahu Khairan' (moga Allah membalas anda jua dengan segala kebaikan) maka sesungguh dia telah memberikan pujian kembali yang terbaik." - HR TIRMIDZI- __________________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
2 199
9
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#AHAD 🌙 06 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 09 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
770
0
Sesungguhnya agama kita menganjurkan kita untuk sentiasa berusaha mencari rezeki yang halal lagi baik Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/allah-dan-rasul-melaknat-orang-yang-mengamalkan-rasuah/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
846
0
Jangan ambil mudah dengan membuang helaian dan cebisan ayat-ayat suci al-Quran ke dalam bakul-bakul sampah dan menganggap proses pelupusan itu selesai dengan cara berkenaan. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/jangan-ambil-mudah-soal-pelupusan-al-quran-yang-rosak/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
844
0
HADIS HARI INI Sihat tubuh badan, jiwa tenteram dan makan minum tanda kita sudah miliki nikmat dunia Dari Salamah bin 'Ubaidullah bin Mihshan Al Anshari dari Ayahnya dia berkata, "Rasulullah SAW bersabda: "Barangsiapa di pagi hari tubuhnya sihat, jiwanya aman tenteram dan memiliki makanan asas pada hari itu, maka seolah-olah dunia telah dihimpunkan untuknya." - HR IBNU MAJAH __ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
824
2
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#SABTU 🌙 05 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 08 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
739
0
Usaha menghulurkan bantuan kepada orang lain sememangnya amat dianjurkan Islam. Hal ini sesuai dengan Islam sebagai agama yang sangat menitikberatkan soal hubungan baik sesama manusia. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/adab-hulurkan-pertolongan/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
790
0
KALAM HIKMAH Quran bukan diturunkan untuk menyusahkan manusia,tetapi diturunkan untuk memberi panduan dan manual kehidupan kepada manusia.Tetapi kenapa masih ada yang mencari manual yang lain daripada yang diberi oleh Pencipta Manusia? Jangan lupa kongsikan pada kawan-kawan! ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
258
0
HADIS HARI INI Syaitan lari ketika azan dan kembali semula kacau bila kita sedang solat Dari Abu Hurairah ra berkata; Nabi SAW bersabda: "Jika panggilan solat (azan) dikumandangkan maka syaitan akan lari sambil terkentut (ketakutan) kerana tidak (mahu) mendengar suara azan tersebut. Apabila panggilan azan telah selesai, maka syaitan kembali. Dan bila iqamat dikumandangkan setan kembali berlari dan jika iqamat telah selesai dikumandangkan dia kembali lagi untuk mengganggu seseorang diantara dirinya dan hatinya seraya berkata; ingatlah ini dan itu. Hingga orang itu tidak menyedari apakah tiga atau empat rakaat solat yang sudah dikerjakannya. Apabila dia tidak tahu tiga atau empat rakaat maka sujudlah dua kali sebagai sujud sahwi". - HR BUKHARI - __ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
348
2
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#KHAMIS 🌙 03 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 06 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
324
1
Apabila bertembungnya dua mafsadah, maka dipelihara (ditolak) mudarat yang paling besar dengan melakukan mudarat yang lebih ringan. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/kaedah-apabila-berlaku-pertembungan-antara-keburukan-atau-kerosakan/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
537
0
“Kita tidak mahu merebaknya penyakit ini, yang boleh mendatangkan masalah lebih banyak lagi (pada masa hadapan),” katanya. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/keputusan-tangguh-umrah-diteruskan-demi-kepentingan-awam/ _ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
561
0
Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) berjaya mengumpulkan kira-kira 10 tan naskah al-Quran dan bahan bercetak mengandungi ayat suci al-Quran yang rosak akibat banjir di negeri ini. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/jaip-kumpul-10-tan-al-quran-bahan-bercetak-rosak/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
594
1
HADIS HARI INI Malas solat Isyak dan Subuh berjemaah adalah sifat orang munafik Dari Abu Hurairah RA katanya, Rasulullah SAW bersabda: “Solat yang dirasakan berat bagi orang-orang munafik adalah solat Isyak dan solat Subuh, sekiranya mereka mengetahui keutamaan nya, nescaya mereka akan mendatanginya sekalipun dengan merangkak. Sungguh aku berkeinginan untuk menyuruh seseorang mengimami mereka. Lalu aku bersama beberapa orang lelaki membawa kayu bakar untuk mencari orang yang tidak menghadiri solat berjemaah, maka aku bakar mereka bersama rumah mereka.” Hadis Riwayat Muslim _______ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
658
2
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#RABU 🌙 02 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 05 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
574
1
Dalam keadaan rakyat ditimpa kesusahan, para pemimpin seharusnya turut menghayati dan menunjukkan simpati terhadap musibah yang melanda. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/amaran-rasulullah-kepada-pemimpin-muslim-yang-menipu-rakyat/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
689
1
Penubuhan pasukan khas oleh Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) untuk memantau isu kepentingan tanah rizab Melayu di seluruh negara adalah perkembangan mengujakan. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/sepakat-laksana-strategi-perkasakan-tanah-rizab-melayu/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
685
0
Umat Islam di negara ini terutama di Lembah Klang tidak wajar berasa ragu dengan waktu masuk azan khususnya Maghrib walaupun suasana langit masih lagi terang. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/usah-ragu-waktu-masuk-azan-maghrib-terlalu-awal/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
666
1
HADIS HARI INI Niat dan keazaman untuk buat baik adalah sedekah dari Allah Dari Abu Ad Darda' ra yang sampai kepada Nabi SAW baginda bersabda: "Barangsiapa yang hendak tidur dan dia berniat untuk solat malam, lalu dia tertidur hingga datang waktu subuh maka ia mendapat pahala apa yang dia niatkan, dan tidurnya adalah sedekah baginya dari Allah Azza wa Jalla." HR NASA'I __ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
745
1
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#SELASA 🌙 01 JAMADIL AKHIR 1443H 🗓 04 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
658
1
Sekiranya ketiadaan air bersih, adakah mangsa banjir perlu menggunakan air banjir sebagai alat untuk bersuci ataupun bertayamum ? Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/bolehkah-berwudhuk-dengan-air-banjir/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
721
1
“Saya harap ilmu yang ada ini diberkati Allah dan dimanfaatkan sebaik mungkin,” katanya. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/pakar-elektrik-gabung-tenaga-bantu-mangsa-banjir/ _______________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
737
0
Cuci kuil akibat banjir yang dilakukan oleh beberapa orang Islam pada saya adalah satu perbuatan yang bercanggah dengan syariah. Kuil adalah tempat mensyirikkan Allah. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/cuci-kuil-akibat-banjir-bercanggah-syariah/ _______________ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
747
0
Keikhlasan antara asas dalam ajaran Islam yang disyariatkan atas dasar ubudiyah (pengabdian) kepada Allah SWT sebagai tujuan utama penciptaan manusia dan jin. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/tanam-perasaan-ikhlas-bantu-mangsa-bencana/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
706
0
KALAM HIKMAH Mukjizat yang masih lagi ada pada waktu sekarang adalah Al-Quran yang diturunkan dan dijaga oleh Allah SWT. Tidak berbanggakah kita dengan Al-Quran? Kalau berbangga, bacalah setiap hari. Jangan lupa kongsikan kepada kawan-kawan! ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
641
1
HADIS HARI INI Allah akan tanya tentang harta, usia muda dan ilmu yang kita ada Dari Ibnu Mas'ud dari Nabi SAW baginda bersabda: "Kaki anak adam tidaklah berganjak pada hari Kiamat dari sisi Rabbnya sehingga ditanya tentang lima perkara; tentang umurnya untuk apa dia habiskan, tentang masa mudanya untuk apa dia pergunakan, tentang hartanya dari mana dia peroleh dan kemana dia infakkan dan tentang apa yang telah dia lakukan dengan ilmunya." HR TIRMIZI __ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
684
1
SUMBANGAN UNTUK DAKWAH INDAHNYA ISLAM ⚪️ Indahnya Islam adalah media dakwah untuk mengajak masyarakat untuk bersama merasai keindahan Islam melalui pengamalan Islam secara menyeluruh. ⚪️ Kami mengalu-alukan sumbangan masyarakat untuk membantu menampung kos operasi, penyelenggaraan laman web dan tenaga kerja dalam menghasilkan bahan dakwah. Sumbangan boleh disalurkan melalui: www.indahnyaislam.my/Sedekah-Indahnya-Islam
264
0
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#ISNIN 🌙 29 JAMADIL AWAL 1443H 🗓 03 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
606
0
“Tidak akan terjadi Hari Kiamat sehingga masa (zaman) pantas berlalu: Setahun seperti sebulan, sebulan seperti sejumaat (seminggu), sejumaat seperti sehari dan sehari seperti sesaat. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/pesan-nabi-tak-diendah/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
763
0
558
0
Perjalanan masih jauh Pengendalian bencana banjir masih jauh daripada berakhir. 1- Setelah 2 minggu bencana, masih ramai mangsa banjir yang belum dapat memulakan kehidupan mereka seperti sedia kala kerana rumah mereka masih berselut, bahkan lumpur telah pun keras membeku. 2- Masih ramai di kalangan mereka yang 'trauma' dengan kejadian yang mencemaskan berlaku di kediaman masing-masing dan berusaha untuk kembali pulih. 3- Kehilangan aset dan barang keperluan asasi setiap keluarga, khususnya di kalangan yang berpendapatan rendah amat perit untuk dimiliki kembali. Contohnya, dianggarkan seramai 50,000 kenderaan yang rosak akibat banjir. Berapa ramai yang boleh menggunakannya kembali seperti sediakala setelah menerima bantuan RM 1k atau 2k? 4- Musim persekolahan bakal dibuka. Bagaimanakah ribuan keluarga mangsa banjir akan berhadapan dengan persiapan ini? 5- Hujan masih lagi turun di banyak tempat di seluruh negara, dan banjir masih dan dijangkakan akan berlaku di beberapa negeri khususnya di pantai timur. 6- Sumbangan rakyat Malaysia dalam mengendalikan bantuan bencana banjir khususnya di kalangan ribuan relawan, badan dan individu penderma serta anggota agensi pengendalian bencana amat dirasai kebersamaannya di mana-mana. Kerjasama sebegini mesti dipupuk dan disuburkan untuk hari-hari dan tahun-tahun berikutnya. 7- Koordinasi dan penyelarasan banjir mesti ditambahbaik seberapa segera, khususnya tatkala mendepani musim banjir kali ini yang belum sampai ke penghujungnya. 8- Tuduh menuduh dan sikap menuding jari di antara pusat dan negeri, atau disebabkan perbezaan ideologi politik mesti dihentikan dalam mengendalikan bencana negara, sekarang dan di masa akan datang. 9- Punca banjir, atau sebab-sebab kemudaratan yang disebabkan kerosakan alam oleh tangan-tangan manusia mesti dihentikan dan ditangani secara telus dan serius tanpa bertangguh. 10- Sebagai manusia kita mesti berusaha meningkatkan kesiapsagaan, bersedia untuk turun membantu, bermuhasabah dan bermunajat kepadaNya agar dijauhi daripada musibah sebegini di masa depan. Peduli, Prihatin Prof Dr Zainur Rashid Zainuddin Pengerusi Yayasan Ikhlas.
Show more ...
689
0
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2022 2021 melakar pelbagai coretan pengalaman yang tidak kan sirna kerana setiap pengalaman sama ada baik atau tidak adalah pengalaman yang mendewasakan kita. Sama-sama kita melakar 2022 dengan iltizam dan semangat yang baru. Apa yang telah berlalu, Jangan dikesali. Apa yang bakal dihadapi, Terus melangkah dengan berani. Selamat Tahun Baru 2022 daripada kami warga kerja Yayasan Ikhlas. Peduli & Prihatin #SelamatTahunBaru2022
653
0
HADIS HARI INI Pemuda yang berzikir hingga menangis berada dibawah naungan Allah di hari kiamat kelak Dari Abu Hurairah RA dari Nabi SAW bersabda: "Ada tujuh golongan manusia yang akan mendapat naungan Allah pada hari yang tidak ada naungan kecuali naungan-Nya iaitu serta seorang laki-laki yang berdzikir kepada Allah dengan mengasingkan diri hingga kedua matanya basah kerana menangis." HR BUKHARI ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
752
1
Selamat pagi semua, ayuh mulakan hari ini dengan memuji Allah SWT Semoga hari ini lebih baik dari semalam ☪️ TARIKH ISLAM ☪️ 🔸#AHAD 🌙 28 JAMADIL AWAL 1443H 🗓 02 JANUARI 2022 #tarikhislam ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
721
0
Dalam bahasa Arab, cita-cita disebut sebagai “أمنية” dan juga “أماني” Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/bolehkah-membina-cita-cita-sempena-tahun-baru/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
777
0
Majlis Perbandaran Kuala Kangsar (MPKK) akan menguatkuasakan larangan penjualan minuman keras di semua kedai serbaneka di kawasan majoriti penduduk beragama Islam di daerah ini bermula hari ini. Baca selanjutnya :https://www.indahnyaislam.my/larangan-jual-minuman-keras-di-kawasan-majoriti-islam-di-kuala-kangsar/ _____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
1 142
1
Indahnya Islam mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2022 Semoga tahun baru ini menjadi titik perubahan kita untuk lebih mendekatkan diri kepada Allah. _ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
779
1
HADIS HARI INI Orang yang bersedekah senyap-senyap berada dibawah naungan Allah di hari kiamat kelak Dari Abu Hurairah RA dari Nabi SAW bersabda: "Ada tujuh golongan manusia yang akan mendapat naungan Allah pada hari yang tidak ada naungan kecuali naungan-Nya iaitu seorang yang bersedekah dengan menyembunyikannya hingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang diinfakkan oleh tangan kanannya." HR BUKHARI ____ Join telegram channel untuk dapatkan lebih banyak info Indahnya Islam : klik telegram.me/indahnyaislam
Show more ...
741
1
Last updated: 13.01.22
Privacy Policy