Best analytics service

Add your telegram channel for

  • get advanced analytics
  • get more advertisers
  • find out the gender of subscriber
CategoryNot specified
Channel location and language

audience statistics Ad-Dien Abdul Kadir

Writer | Editor | Mantan Editor Majalah Solusi & al-Ustaz. Channel yang mengumpulkan tulisan-tulisan, sisi pandang, life thoughts dan perkongsian ilmu daripada Ad-Dien Abdul Kadir. Menjemput semua untuk join channel ini. Ahlan wa sahlan (Welcome here)! 
Show more
32 066-16
~4 756
~4
14.83%
Telegram general rating
Globally
88 033place
of 6 627 036
10place
of 34

Subscribers gender

Find out how many male and female subscibers you have on the channel.
?%
?%

Audience language

Find out the distribution of channel subscribers by language
Russian?%English?%Arabic?%
Subscribers count
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

User lifetime on the channel

Find out how long subscribers stay on the channel.
Up to a week?%Old Timers?%Up to a month?%
Subscribers gain
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

Since the beginning of the war, more than 2000 civilians have been killed by Russian missiles, according to official data. Help us protect Ukrainians from missiles - provide max military assisstance to Ukraine #Ukraine. #StandWithUkraine
Kata Abu Laith as-Samarqandi, orang yang selalu dengki rezeki/nikmat orang lain akan ditimpa 5 musibah: 1. Kesedihan berterusan 2. Musibah yang banyak 3. Celaan orang ramai 4. Murka Allah 5. Ditutup pintu taufiq [al-Mustatraf 1/221] Dengki rezeki orang, sempit rezeki sendiri.
1 356
2
Prayer is about connection and conversation with the one who created us. We are called to pray not only because we want something from Allah but also because we are grateful for all that we have already been given.
4 152
8
6 479
1
Okay ke tak tu? Jangan lupa makan. Rehat. Esok buat baru. Hidup ni kadang-kadang banyak ujian yang datang tapi semuanya akan berlalu pergi. Kuat okay!
8 373
8

IMG_5784.JPG

IMG_5785.JPG

1 152
0
Salam. Pandai edit video, minat travel & gaya hidup adventurer? Ada kerja kosong di & . Intern pun diterima. Email segera!
9 083
15
Feel free kalau korg nak ss share kat socmed korang story ig saya tu. Lagi ramai tahu lagi bagus sebab tak ramai ada awareness tentang apa yang berlaku di Sabah ni. Hopefully kita dapat bantu mana yang mampu, insyaAllah
8 115
1
Currently share tentang day 2 misi, majlis khatan & kemiskinan haid. Come!
6 810
1
Saya sedang kongsikan view dan kehidupan perkampungan atas air di Semporna, Sabah. Jemput tonton story IG saya kalau free. Amaran, apa yang anda lihat mungkin membuatkan anda beremosi. Jika tidak kuat, skip sahaja.
6 568
0
Alhamdulillah dah selamat sampai di Tawau, seterusnya ke Semporna. Rehat sebentar sebelum mulakan misi petang nanti. Saya akan update selalu kat IG story tau.
7 572
0
Salam. Beberapa jam lagi insyaAllah saya akan bertolak ke Sabah untuk misi kemanusiaan di Semporna. Flight jam 5.30 a.m. Bermula sekarang hingga selepas habis misi, saya akan kerap updae di IG story. Kalau ada masa, saya update di Twitter. Kalau sempat atau ingat, saya akan kongsikan di sini. So stay tune ya kawan-kawan! Saya akan cuba bawakan sebanyak mungkin berita, gambar dan situasi tempat yang kami pergi nanti supaya korang semua boleh dapat gambaran kesusahan mereka di sana. Doakan saya dan team!
Show more ...
5 890
0

Bilakah kita dianjurkan untuk bersujud ketika sedang membaca al-Quran?

Ketika lupa membaca bismillah
Ketika membaca ayat berkaitan azab seksa
Ketika menyesali dosa lalu
Ketika membaca ayat sajadah
0
Anonymous voting
5 572
4
Jom kuiz nak? Lusa saya dah gi Sabah tak dapat nak update sangat kat sini. More kat IG.
4 792
0
Korang bantu sebarkan video ni ya!
4 921
1
Ini update terkini sumbangan korang semua untuk misi Semporna, Sabah. Terima kasih banyak semua orang. Lusa saya akan bertolak ke Sabah. Saya akan update kerap di story IG, insyaAllah.
5 030
2
Salam semua, happy weekend! Saya dah buka semula facebook lama. Page la tapinya bukan personal acc. Tapi itulah saya dah lama sangat tak guna fb so tak pandai nak guna hahaha. Take time a bit. Kalau korang nak follow, ini linknya:
Log in to Facebook
Log in to Facebook to start sharing and connecting with your friends, family and people you know.
4 469
1
Sedekah Jumaat guys!
4 551
0
Terima kasih semua yang vote. Sorry saya busy sikit seminggu ni sebab nak bertolak dah ke Semporna, Sabah minggu depan so banyak benda kena selesaikan. Mohon korang doakan urusan saya ya.'
4 927
0

Nak tanya, saya dah 7 tahun tak guna FB. Okay ke kalau back to FB pada tahun 2022 ni?

Yes, FB still okay & ramai user
No, fb boring & tak best dah
0
Anonymous voting
5 003
0
Kalau Allah mampu ciptakan kau dari setitis air, mustahil ujian yang kau hadapi Dia tak mampu beri jalan keluar. Minta pertolonganNya dengan solat dan sabar sebab Dia tidak pernah minta bayaran apa pun darimu. Bahkan Dia lah yang memberikanmu rezeki siang dan malam. Yakinlah!
4 994
9

IMG_4136.MP4

5 716
3
Saya ada buat video untuk ringkaskan cerita. Korang save & share lah video ni biar lebih ramai orang celik isu ni. Bila kita dah tahu, tugas di bahu kita untuk spread awareness okay!
5 135
0
Sebar-sebarkan poster ni di social media korang ya. Klik link jika ingin menyumbang online.
4 974
3
Kemiskinan haid antara misi yang kami perjuangkan di ImpactiveMY terutama di kawasan pedalaman Sabah. Bila kita fikir mendalam, kita akan mula faham kenapa orang miskin kebanyakannya ramai anak. Orang miskin dikutuk "suka buat anak" padahal mereka tak ada pilihan dan kemampuan.
4 070
0
Nampak macam remeh dan tak logik kan kalau kita tak tahu mendalam kesan kemiskinan haid ni. "Alah, haid dan tuala wanita je, berapa sen sangat." That's the point. Bagi kita tuala wanita tu mampu dibeli. Bagi mangsa miskin haid, tuala wanita tu barang mewah.. Bagi orang miskin & gelandangan, duit tu paling penting guna untuk makan & terus hidup. Apa lagi jika ada anak, banyak perut perlu diberi makan. Katakan satu pek tuala wanita RM15, ada 20 pads. Cukup pakai dan tukar seminggu je. Sebulan atleast RM60 untuk pads. Privilege.
Show more ...
3 598
0
3. Masalah produktiviti. Bila terlalu miskin, tak mampu beli tuala wanita, tak datang sekolah atau kerja sebab segan, automatik pelajaran akan merosot. Produktiviti harian terganggu. Kalau haid 2 kali sebulan, berbelas hari? Mungkin kena buang sekolah atau berhenti kerja. 4. Masalah sosial & kekeluargaan Korang tahu tak ada antara wanita miskin haid ni sanggup mengandung dan beranak berterusan sebab kalau mengandung, tak datang haid 9 bulan. Sanggup mengandung sebab tak mampu beli tuala wanita. Bayangkan impaknya, anak tu lahir macam mana pula?
Show more ...
3 532
2
1. Masalah kesihatan. Jangkitan kuman pada alat kelamin wanita. Kita semua tahun haid ni darah kotor. Bila tak dibersihkan elok-elok, wanita akan diserang pelbagai penyakit. Saluran kencing, organ peranakan, tahap kesuburan semua itu boleh terjejas. 2. Masalah psikologi. Apa akan jadi kalau wanita yang masih sekolah, belajar atau bekerja tak mampu beli tuala wanita? Dilaporkan 1730 remaja perempuan miskin haid hingga mereka tak datang ke sekolah kerana malu, tertekan kerana tak boleh melakukan aktiviti harian seperti biasa.
Show more ...
3 532
2
Mereka akan cuci & ulang pakai pad yang dah berdarah. Ada yang guna kain buruk, stokin, tisu, plastik, kertas, surat khabar dan sebagainya. 500 juta wanita seluruh dunia hadap benda ni. Kalau dah pakai semua ni apa kesannya? Banyak...banyak sangat impaknya.
3 598
4
Pernah dengar kemiskinan haid? Kemiskinan haid (period poverty) ialah situasi seorang wanita tidak mendapat akses atau kemudahan untuk mendapatkan kelengkapan berkaitan haid sama ada produk haid, pendidikan haid, pengurusan haid, privasi atau akses air bersih KERANA kemiskinan atau beban kewangan. Kemiskinan haid ini masalah global satu dunia, bukan di Malaysia sahaja. Bila sebut tentang haid, apa yang orang biasanya tahu, terutama lelaki? Ohh, orang perempuan datang bulan, tak boleh solat, tak boleh puasa, tak boleh bersetubuh, tengah kotor. Betul, tapi hanya satu sudut. Satu sudut iaitu berkaitan hukum agama. Sekarang kita lihat sudut yang lain dan lebih luas lagi. Apa jadi kalau wanita itu sangat miskin atau gelandangan? Bila haid datang, mereka tak mampu nak beli tuala wanita (pad). Bila dah tak mampu so macam mana kalau haid datang???
Show more ...
3 758
4
Isunya tentang haid wanita. Saya sampai sekarang tak faham kenapa isu haid ni sensitif dan taboo, sampai menimbulkan stigma sosial lagi-lagi bila lelaki yang bercakap tentang haid. Bagi saya isu ini penting dan mesti disebarluaskan, dicerita, dibahas secara umum. Saya hairan kenapa nak sensitif tak bertempat sedangkan haid ni disebut langsung dalam al-Quran. Kitab suci kita orang Islam terang-terang sebut dan ajar ilmu haid, Nabi sendiri ajar Sahabiah tentang haid, ilmu fiqah ada bab khas ilmu haid yang dipelajari dan diajarkan oleh para ulama yang majoritinya lelaki sejak lebih 1000 tahun dahulu. Sampai kat kita, tak berani nak cakap soal haid. Belajar hukum hakam haid pun tak mahu sebab rasa itu untuk orang perempuan padahal sebenarnya dan sepatutnya lelaki kena tahu segalanya tentang haid wanita sebab Tuhan dan Nabi amanahkan kepada kita untuk jaga dan melindungi para wanita. Macam mana kita nak jaga wanita kalau hal ehwal wanita dan hak mereka kita tak tahu?
Show more ...
4 281
4
Last updated: 10.11.22
Privacy Policy Telemetrio