Sᴄɪᴇηᴄᴇ Aηᴅ Cᴏᴍᴘᴜᴛᴇʀ Nᴏᴛᴇs™ 🎲
رفتن به کانال در Telegram
✍️© 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹™ ◇❖◇𝐓his Channel is Especially For Those Who Are Preparing For Government Exams.📝📝 ◇❖◇ 𝐇ere Provides U Top Important Exam Level Notes On Science And Computer Only. ❖◇❖𝐐𝐔𝐀𝐑𝐘&𝐏𝐑𝐎𝐌𝐎☎️☎️𝐎𝐖𝐍𝐄𝐑📲📲📞☞
نمایش بیشتر2 611
مشترکین
-324 ساعت
-117 روز
-2630 روز
آرشیو پست ها
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
Geography ebook price decrease to 51 for 2 hours only👍after 3.30pm price will be increase to 70 permanently always
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
😍 Finally Launched 🚀
H U R R Y U P!!!🏃♀️🏃🏃♂️Get Serious Aspirants,
••• 🤔 तो अब देरी किस बात की, यही से करो तैयारी जीत की •••👇🏅
📗📖COMPLETE PICTURABLE WITH MAP BASED OF EVERY TOPIC AND COLOURFUL NOTES BRAHMASTRA GEOGRAPHY EBOOK 2023📖
👉Useful For ALL LEVEL OF Govt Exams
»968 pages(FINAL)
» Size--70mb
» English Medium
📥EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your GA | GS Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR GMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD UR EBOOK FILE
THANKS & ALL THE BEST
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
😍Boost your Exam Preparation 👍
imp👇👇
🔺Isotopes
👉Same atomic no. but different mass no
🔺Isobars
👉Different atomic no. & same mass no.
🔺Thallophyta – do not have well differentiated body.
🔸Algae are classified into
👉Chlorophyceae (green algae),
👉Phaeophyceae (brown algae),
👉Rhodophyceae (red algae).
Repost from Sᴄɪᴇηᴄᴇ Aηᴅ Cᴏᴍᴘᴜᴛᴇʀ Nᴏᴛᴇs™ 🎲
🏝COMPLETE BIOLOGY WITH ONELINERS ACCORDING TO NCERT SYLLABUS.
☂️MOST ASKED AND EXPECTED
👉Useful For | SSC | Railway|CENTRAL & Other Govt Exams 2023
📥 EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your Science Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR EMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD THE FILE
THANKS & ALL THE BEST
🌻🌻🌻Top 20 Question of Skeleton System🌻🌻🌻
❄️1. How many bones does a human skeleton have?
Answer – 206 (Two hundred six)
❄️2. Which is the longest bone present in our body.
Answer: – Femur
❄️3. How many vertebrae does a human backbone have?
Answer – 33 (Thirty three)
❄️4. How many pairs of ribs present in the rib cage?
Answer – 12 (twelve) pairs of ribs
❄️5. How many bones are present in an adult human?
Answer – 206 (Twenty hundred six)
❄️6. Which of our organs is protected by skull?
Answer – Brain
❄️7. Which of our organs are protected by rib cage?
Answer – Heart and lungs
❄️8. Which type of joint is present in your keen?
Answer – Hinge joint.
❄️9. What type of joint is present in your hip?
Answer – Ball and socket joint.
❄️10. Which is the largest part of the brain?
Answer – Cerebellum
❄️11. What type of joint do you find in your wrist? and ankle.
Answer – Gliding joint
❄️12. What type of joint do you find in your ankle?
Answer – Gliding joint
❄️13. Which parts of the brain do control the heart beat?
Answer – Medulla.
❄️14. Which organs of body do store information in our memory?
Answer – Brain
❄️15. What is the name of system which does control the different organs of our body?
Answer – Nervous system.
❄️16. Where does our bone marrow found?
Answer – Bones.
❄️17. Which of the jaws does enable us to talk and eat?
Answer – Lower jaw
❄️18. Which organ does enable us to see things around us?
Answer – Eye.
❄️19. Which organ is responsible for reflex action?
Answer – Spinal cord.
❄️20. The brain, spinal cord and nerves collectively form what?
Answer – Nersous system
❄️21. Our brain is divided in how many parts?
Answer – Three
🔷🔷🔴💠💠☂️☂️💠💠☂️☂️💠💠🔴🔷🔷
●▬▬▬▬⚜️۩۞۩⚜️▬▬▬▬●
Inventor of Computer
BIOS – Gary Kildall
Inventor of Computer Bug
– Dr. Grace Murray Hopper
Inventors of Computer
Chip (IC) – Jack Kilby and Robert Noyce
Father of Computer
Hard Disk – Reynold Johnson
Inventor of First
Data Base – Dr. Edgar Frank Codd
Inventor of Ethernet
Computer Networking – David Boggs, Chuck Thacker and Butler Lampson in
Xerox PARC
Inventor of Computer
Scanner – Ray Kurzweil
Inventor of Computer
Speakers – Abinawan Puracchidas
Founder of Apple
Computers – Steve Jobs
Founder of Artificial
Intelligence – John McCarthy
Founder of Bluetooth
– Ericsson
Father of Computer
– Charles Babbage
Father of ‘C’ Language
– Dennis Ritchie
Father of ‘C++’
language – Bjarne Stroustrup
Founder of Email –
Shiva Ayyadurai
Founder of Google –
Larry Page and Sergey Brin
Founder of Internet
– Vint Cerf
Father of ‘Java’ –
James Gosling
Founder of Keyboard
– Christoper Latham Sholes
Founder of Linux
– Linus Torvalds
Founder of Microsoft
– Bill Gates and Paul Allen
Founder of Mobile
Phones – Martin Cooper
Founder of Mouse
– Douglas Engelbart
Founders of Oracle
– Ed Oates, Larry Ellison, Bob Miner
Founder of Php –
Rasmus Lerdorf
Founder of USB –
Ajay V.Bhatt
Founder of WWW –
Tim Berners-Lee
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
😍 Finally Launched 🚀
H U R R Y U P!!!🏃♀️🏃🏃♂️Get Serious Aspirants,
••• 🤔 तो अब देरी किस बात की, यही से करो तैयारी जीत की •••👇🏅
📗📖COMPLETE PICTURABLE WITH MAP BASED OF EVERY TOPIC AND COLOURFUL NOTES BRAHMASTRA GEOGRAPHY EBOOK 2023📖
👉Useful For ALL LEVEL OF Govt Exams
»968 pages(FINAL)
» Size--70mb
» English Medium
📥EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your GA | GS Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR GMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD UR EBOOK FILE
THANKS & ALL THE BEST
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
😍Boost your Exam Preparation 👍
اکنون در دسترس! پژوهش تلگرام ۲۰۲۵ — مهمترین بینشهای سال 
