Sᴄɪᴇηᴄᴇ Aηᴅ Cᴏᴍᴘᴜᴛᴇʀ Nᴏᴛᴇs™ 🎲
رفتن به کانال در Telegram
✍️© 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹™ ◇❖◇𝐓his Channel is Especially For Those Who Are Preparing For Government Exams.📝📝 ◇❖◇ 𝐇ere Provides U Top Important Exam Level Notes On Science And Computer Only. ❖◇❖𝐐𝐔𝐀𝐑𝐘&𝐏𝐑𝐎𝐌𝐎☎️☎️𝐎𝐖𝐍𝐄𝐑📲📲📞☞
نمایش بیشتر2 611
مشترکین
-324 ساعت
-117 روز
-2630 روز
آرشیو پست ها
Repost from Sᴄɪᴇηᴄᴇ Aηᴅ Cᴏᴍᴘᴜᴛᴇʀ Nᴏᴛᴇs™ 🎲
😍 Finally Launched 🚀
H U R R Y U P!!!🏃♀️🏃🏃♂️Get Serious Aspirants,
••• 🤔 तो अब देरी किस बात की, यही से करो तैयारी जीत की •••👇🏅
📖📖COMPLETE PACKAGE OF FULLY COLOURFUL SUBJECTIVE WITH ONELINER CHEMISTRY EBOOK ACCORDING TO NCERT SYLLABUS 2023📖📖
👉Useful For ALL LEVEL OF Govt Exams
»607 pages(Complete package)PRINTABLE)
» Size--35mb
» ONLY English Medium
📥EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your SCIENCE Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR EMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD THE FILE
THANKS & ALL THE BEST
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
😍Boost your Exam Preparation 👍
Device Name - Founder - Country
01 Electron - MJ Thomson - England
02 Protran - Goldstein
03 Proton - E. Rutherford - England
04 Neutron - James Chadwick - England
05 Cyclotron - Lawrence - America
06 Uranium - Martin Klaproth - Germany
07 Nucleus - Rutherford
08 Nuclear Reactor - Enrico Fermi
09 Ozone - Christian Schonbein - Germany
10 Cycles - John K. Macmillan - Scotland
11 Bicycle Tires - John Dunlop - UK
12 Motorcycle - G Daimler - Germany
13 Scooter - G. Bradshaw - UK
14 Atomic Number - Henry Moseley - England
15 Atomic Theory - John Dalton - England
16 Atomic Bomb - Auto Hahn - England
17 Atomic Structure - Neil Bohr and Rutherford -
18 Radio Telegraphy - David Edward Hughes - UK
19 Radio Telegraphy - G. Marconi - Italy
20 Radio Dharmata - Antoine Bacquerel - France
21 Radio Activism - Henry Becquerel
22 Radium - Marie Curie and Poiri - France
23 Dynamite - Alfred Nobel
24 P. H. Scale - S. P. Sorenson
25 Hydrogen - Henry Cavendish - England
26 Nitrogen - Daniel Rather Ford - England
27 Plutonium - G. T. Seaborg - America
28 Magnesium - S. Humphrey Davy - England
29 Photography (in metal) - L.A. Denguere, J. nipsey
30 Photography (Paper) -W. Fox Talbot
31 Photography (film) - Jon Corbutt - America
32 Oxygen - Carl Wilhelm Schlie, Jozef Priestley - Sweden (United Kingdom)
33 Inert Gas Organ - Ramsay and Raleigh
34 Thorium - Berzelius
35 Television(Mechanical) - Johnlogie Baird - England(UK)
36 Television (Electronic) - P. T. Farnsberth - America
37 Barometer - Evangelista Torcelli - Italy
38 locomotive - George Stephenson - United Kingdom
39 Steam Engine (Condenser) - James Watt - Scotland
40 Steam Engine (Piston) - Dham Newcomen - UK
41 Diesel Engine - Rudolf Karl Diesel - Germany
42 Locomotive Railroad - Richard Trekithick - UK
43 Jet Engine - Sir Frank Whitley - England (UK)
biology questions
1.: - The accumulation of which acid in the muscles causes fatigue?
Ans :- Lactic Acid
2.: - Which acid is found in grapes?
Ans :- Tartaric acid
3. :- The study of cancer related diseases is called
Ans :--Organology
4.: - Which is the longest cell in the human body?
Ans :- Nerve cell
5.: - Teeth are mainly made of which material?
Ans :- Dentine
6.: - The shape of which animal is similar to the foot slipper?
Ans :- Paramecium
7.: - How many eyes does an earthworm have?
Ans :- None
8.: - Carrot is a rich source of which vitamin?
Ans :- Vitamin A
9. :- In which of the following substances protein is not found?
Ans :- Rice
10.: - How many grams is there in the human brain?
Ans :- 1350
11. :- The metal found in blood is
Ans :- Iron
12. :- Fermentation is an example of
Ans:- Sourness of milk, Formation of edible bread, Sourness of wet flour
13.: - Which of the following diet provides nutrients for the growth of new tissues in the human body?
Ans :- Paneer
14. :- Which of the following is a flying lizard?
Ans :- Draco
15.: - Which is the only snake that builds a nest?
Ans :- King Cobra
16.: - Which is the biggest fish found in India?
Ans :- Whale Shark
17. :- Pulses are a good source of
Ans :- Protein
18.: - Why does desi ghee give fragrance?
Ans :- Due to diacetyl
19. :- Which color has more deflection in the rainbow?
Ans :- Red color
20.: - Who invented the television?
Ans :- J. Ale. Baird
21:- Why does a diamond appear shiny?
Ans :- Due to mass internal reflection
22. :- What is mainly found in 'Gobar gas'.
Ans :- Methane
23.: - Which instrument is used to measure the purity of milk?
Ans :- Lactometer
24.: - Which is the most abundant metal element on earth?
Ans :- Aluminum
25. :- Pearl is mainly made of which material?
Ans :- Calcium Carbonate
26.: - Which element is found in maximum quantity in the human body?
Ans :- Oxygen
27.: - Which type of tissue acts as a protective shield of the body?
Ans :- Epithelium tissue
28.: - Which animal did man first make his pet?
Ans :- Dog
29. :- Which scientist first melted two pieces of ice by rubbing them together?
Ans :- Davy
30.: - Who produces the loudest sound?
Ans :- Tiger
31. :- When sound waves move, they carry with them
Ans :- Energy
32.: - Which part of the Sun is visible during a solar eclipse?
Ans :- Kirit
33.: - How many colors are there in the sun's ray?
Ans :- 7
34. :- Who is the inventor of 'typewriter' (typing machine)?
Ans :- Shoals
35.: - What is vinegar called in Latin language.
Ans :- Acetum
36. :- Used to remove rust stains from clothes
Ans :- -Oxalic Acid
37. :- What causes 'red rot disease' in sugarcane?
Ans :- By fungi
38. :- What is the botanical name of mango?
Ans :- Mangifera Indica
39. :- Chicory powder mixed with coffee powder is obtained
Ans :- - From the roots
40. :- What is the best source of 'Vitamin-C'?
Ans :- Amla
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
Complete histroy package for life time👆donot wait ...price will increase to 100 after some days 👍
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
✍️HISTROY IN UR FINGERTIPS BRAHMASTRA HISTROY EBOOK 2023
👉Useful For ALL LEVEL OF Govt Exams
»900 pages
» Size--100mb
» English Medium
📥EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your GA | GS Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR EMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD THE FILE
THANKS & ALL THE BEST
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
😍Boost your Exam Preparation 👍
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
📗📖COMPLETE PICTURABLE WITH MAP BASED OF EVERY TOPIC AND COLOURFUL NOTES BRAHMASTRA GEOGRAPHY EBOOK 2023📖
👉Useful For ALL LEVEL OF Govt Exams
»968 pages(FINAL)
» Size--70mb
» English Medium
📥EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your GA | GS Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR GMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD UR EBOOK FILE
THANKS & ALL THE BEST
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
😍Boost your Exam Preparation 👍
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
NOTE;-GEOGRAPHY EBOOK READING TEXT PROBLEM NOW COMPLETELY RESOLVED👍NOW U CAN EASILY READING IN QUICK TIME..CHECK UR GMAIL THOSE WHO HAVE BUYING BRAHMASTRA GEOGRAPHY EBOOK
♦️♦️Moving Left → Right IN Periodic Table♦️♦️
Atomic Radius Decreases
Ionization Energy Increases
Electron Affinity Generally Increases
(except Noble Gas Electron Affinity Near
Zero)
Electronegativity Increases
Metallic Character Decreases
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
Histroy k badshah ban ne liye avi buy karen👍price will increase in future😔
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
NO NEED TO READ ANY BOOK IN HISTROY ATALL BECOZ ALL EXAMPURPOSE COMPLETE CONTENT AVAILABLE IN THIS EBOOK WITH FULL PICTURABLE AND COLOURFULL NOTES.100% SUCCESS IN HISTROY IN ANY COMPETATIVE EXAM👍 FULL GUARANTEE...BUY ONE TIME TAKE PLEASURE LIFE TIME👍
Repost from 🎓 Dᴀɪʟʏ Gᴋ Gs Uᴘᴅᴀᴛᴇs™ 📝
✍️HISTROY IN UR FINGERTIPS BRAHMASTRA HISTROY EBOOK 2023
👉Useful For ALL LEVEL OF Govt Exams
»900 pages
» Size--100mb
» English Medium
📥EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your GA | GS Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR EMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD THE FILE
THANKS & ALL THE BEST
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
😍Boost your Exam Preparation 👍
😍 Finally Launched 🚀
H U R R Y U P!!!🏃♀️🏃🏃♂️Get Serious Aspirants,
••• 🤔 तो अब देरी किस बात की, यही से करो तैयारी जीत की •••👇🏅
📖📖COMPLETE PACKAGE OF FULLY COLOURFUL SUBJECTIVE WITH ONELINER CHEMISTRY EBOOK ACCORDING TO NCERT SYLLABUS 2023📖📖
👉Useful For ALL LEVEL OF Govt Exams
»607 pages(Complete package)PRINTABLE)
» Size--35mb
» ONLY English Medium
📥EBOOK Link📥
>>> CLICK HERE <<<
🔰 Download Fast👆
👍Boost your SCIENCE Section
👏NOTE- AFTER PAYMENT CHECK YOUR EMAIL, YOU WILL RECEIVE A MAIL FROM INSTAMOJO, FROM THERE YOU CAN DOWNLOAD THE FILE
THANKS & ALL THE BEST
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
😍Boost your Exam Preparation 👍
اکنون در دسترس! پژوهش تلگرام ۲۰۲۵ — مهمترین بینشهای سال 
