English Knowledge
رفتن به کانال در Telegram
7 494
مشترکین
+324 ساعت
-127 روز
-530 روز
آرشیو پست ها
7 492
WhatsApp
Active English 10
💚💛💚💛💚💛💚💛 https://chat.whatsapp.com/DJ8d1iefnjyGEpyFst1Zey
💚💛💚💛💚💛💚💛
99789 99990
7 492
10. A classroom
Ans. This is a picture of a classroom. The students are sitting on the benches. They are reading. There is a table and a chair in the classroom. There is a big blackboard, too. There is a cupboard in a corner of the classroom. The teacher is standing near the table. The walls of the classroom are decorated with different charts and pictures. There is a map of India next to the blackboard.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
7 492
1. A School playground
Ans. This is a picture of a school playground. Many children are playing here. Some children are playing on the slides. Two girls are playing on the see-saw. Some boys are riding their bicycles. A girl and a boy are eating snacks in the garden. Some boys are playing volleyball. There is a big and shady tree on the playground. A small boy and a girl are sitting down on the ground and reading.
🌼🌼🌼🌼
2. A birthday party
Ans. This is a picture of a birthday party. The room is decorated with ribbons and balloons. There are many children in the room. They are wearing birthday caps. There is a cake on the table. There are some candles on the cake. There are many gifts on the table. Some gifts are lying on the floor. One lady is serving drinks, while another is serving snacks. A man has a bouquet of flowers in his hand and a camera around his neck.
🌼🌼🌼🌼
3. A market
Ans. This is a picture of a market. There are cloth shops, fruits stores and a medical store in the market. The hawkers are standing with their carts. A hawker is selling toys. He has a toy-train, a ball, a car, a doll and many other toys. The traffic policeman is standing and controlling the traffic. A few cows are standing in the middle of the road. Beggars are begging for arms. There is a clock tower in the market.
🌼🌼🌼🌼
4. Diwali celebrations
Ans. This is a picture of Diwali celebrations. The house is decorated with many earthen lamps. A woman is standing at the door. She has an earthen lamp in her hand. The door of the house is decorated with festoons made of marigold flowers and leaves of the Ashoka tree. Two girls are sitting down on the ground. They are drawing a rangoli. They have bowls of different powder colours with them. Children are bursting crackers. Everyone looks happy.
🌼🌼🌼🌼
5. The seashore
Ans. This is a picture of the seashore. There are four boats in the sea. It is evening. Some boys are playing volleyball on the beach. Some children have made a sandcastle. A few men and women are taking a stroll on the beach. There is a camel-cart and a horse-cart, too. Children are enjoying the rides in these carts. There is a balloon-man, too. There is an ice cream seller on the seashore.
🌼🌼🌼🌼
6. A library
Ans. This is a picture of a library. The librarian is sitting behind the counter. He is issuing books. Two boys and one girl are standing in a queue. There are many cupboards and shelves filled with books. The books are neatly arranged in them. There is a newspaper stand, too. A man is standing and reading the newspaper. There are tables and chairs, too. Some people are sitting and reading.
🌼🌼🌼🌼
7. A farm
Ans. This is a picture of a farm. It is a big farm. There is a house on the farm. There are many big and shady trees on the farm. There is an old banyan tree near the house. There is a well to the right of the house. One woman is drawing water from the well. There are two earthen pots near her. Another woman is carrying a pot on her head and walking away. The cow-shed is to the left of the house. A girl and a boy are flying a kite.
🌼🌼🌼🌼
8. An office
Ans. This is a picture of an office. There are many people working in the office. All the tables and chairs are neatly arranged in the office. The typist is typing. The man sitting in front of the typist is writing something on a piece of paper. He has a big file on his table. On another table, a man is sitting and talking to someone. Two women are working in a cabin in the office. The peon is sitting on a stool near the door. There are two cupboards in the office.
🌼🌼🌼🌼
9. My bedroom
Ans. This is my bedroom. My bed is near the window. There are two drawers in my dresser. My desk is in front of the bookshelf. It is not far from my bed. I've got some great books. There is a poster on the wall. I've got a nice carpet on the floor. My bag is lying on my bed. There is a computer with keyboard on a table. There are two pairs of shoes in the room.
🌼🌼🌼🌼
7 492
Section : 3
Picture Description
🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋
1. https://t.me/c/1556994615/538
2. https://t.me/c/1556994615/539
3. https://t.me/c/1556994615/540
4. https://t.me/c/1556994615/541
5. https://t.me/c/1556994615/542
6. https://t.me/c/1556994615/543
7. https://t.me/c/1556994615/544
8. https://t.me/c/1556994615/545
9. https://t.me/c/1556994615/546
10. https://t.me/c/1556994615/547
7 492
Non - Verbal QA
1. https://t.me/c/1556994615/526
2. https://t.me/c/1556994615/527
3. https://t.me/c/1556994615/529
4. https://t.me/c/1556994615/531
5. https://t.me/c/1556994615/533
6. https://t.me/c/1556994615/535
7. https://t.me/c/1556994615/525
8. https://t.me/c/1556994615/537
9. https://t.me/c/1556994615/528
10. https://t.me/c/1556994615/530
11. https://t.me/c/1556994615/532
12. https://t.me/c/1556994615/534
13. https://t.me/c/1556994615/536
7 492
8. Form
1. What is this data?
Ans. This is a membership form of Sports Club.
2. Where does Raj stay?
Ans. Raj stays in Ahmedabad.
3. What are Raj's hobbies?
Ans. Raj's hobbies are music, sports, stamp collecting.
4. What are Raj's parents?
Ans.Raj's father is a doctor and his mother is a teacher.
https://t.me/c/1556994615/537
🔰🔰🔰🔰
9. Time table
1. If you want to go to Jodhpur, go to platform number ....
Ans. If you want to go to Jodhpur, go to platform number 6.
2. Train number 3990 is the .....
Ans. Train number 3990 is the Karnavati Express.
3. The Veraval Express halts for ....
Ans. The Veraval Express halts for 10 minutes.
4. The Kutch Express leaves at .....
Ans. The Kutch Express leaves at 7:15.
https://t.me/c/1556994615/528
🔰🔰🔰🔰
10. Time table
1. Who teaches Gujarati?
Ans. Mrs Solanki teaches Gujarati.
2. What does Sonal Dave teach?
Ans. Sonal Dave teaches English.
3. What do the children learn from 8:40 to 9:15?
Ans. The children learn Science from 8:40 to 9:15.
4. How long is the short recess?
Ans. The short recess is for 10 minutes.
https://t.me/c/1556994615/530
🔰🔰🔰🔰
11. Cheque
1. What is the amount of the cheque?
Ans. The amount of the cheque is Rs. 2800.
2. What is the cheque number?
Ans. The cheque number is 189909.
3. What is the name of the bank?
Ans. The name of the bank is Bank of India.
4. To whom is the cheque issued?
Ans. The cheque is issued to Shri R.M. Shah.
https://t.me/c/1556994615/532
🔰🔰🔰🔰
12. Certificate
1. What is this data?
Ans. This data is a certificate.
2. For what is the certificate issued?
Ans. The certificate is issued for participation in the inter-school Elocution Competition.
3. What has Roshni won along with the certificate?
Ans. Roshani has won a silver medal along with the certificate.
4. When was the competition held?
Ans. The competition was held on 20 July, 2019.
https://t.me/c/1556994615/534
🔰🔰🔰🔰
13. Advertisement
1. What is the name of the shop?
Ans. The name of the shop is Atul Book Store.
2. How much discount is there on second-hand books?
Ans. There is 50 % discount on second-hand books.
3. Where is the shop situated?
Ans. The shop is situated at Ashram Road, Ahmedabad.
4. What is sold in this shop?
Ans. School textbooks, notebooks, drawing books and all kinds of school stationary are sold in this shop.
https://t.me/c/1556994615/536
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
7 492
1. Receipt
1. Who has given this receipt?
Ans. Mohit Shetty has given this receipt.
2. What is the amount of the receipt?
Ans. The amount of the receipt is Rs. 30, 000.
3. Who has paid the amount?
Ans. Mr Kirti patel has paid the amount.
4. For what has Mr Patel paid the amount?
Ans. Mr Patel has paid the amount for a refrigerator.
https://t.me/c/1556994615/526
🔰🔰🔰🔰
2. Family-tree
1. How many grandchildren does Sureshbhai have?
Ans. Sureshbhai has three grandchildren.
2. How are Jasmine and Tina related?
Ans. Jasmine and Tina are cousins.
3. How are Aman and Gaurav related?
Ans. Anan is Gaurav's nephew. or
Gaurav is Aman's uncle.
4. How are Nehaben and Pratik related?
Ans. Nehaben is Pratik's mother. or
Pratik is Nehaben's son.
https://t.me/c/1556994615/527
🔰🔰🔰🔰
3. Application for scholarship
1. What is this data?
Ans. This is an application for scholarship.
2. What was Divya's score in Standard 8 ?
Ans. Divya's score was 82% in Standard 8.
3. What is the income of Divya's father?
Ans. Divya's father's income is Rs. 50, 000 per month.
4. What is Divya's father?
Ans. Divya's father is an accountant.
https://t.me/c/1556994615/529
🔰🔰🔰🔰
4. Time table
1. What is Mr Verma?
Ans. Mr Verma is a doctor.
2. Where is Mr Verma at 11 a.m. ?
Ans. Mr Verma is at Life Care Hospital at 11 a.m.
3. At what time is Mr Verma at home for lunch?
Ans. Mr Verma is at home for lunch at 1 p.m.
4. When is Mr Verma at his clinic?
Ans. Mr Verma is at his clinic from 4 p.m. to 8 p.m.
https://t.me/c/1556994615/531
🔰🔰🔰🔰
5. Advertisement
1. What is the price of the product?
Ans. The price of the product is Rs. 70.
2. What is free with the product?
Ans. One crystal glass is free with the product.
3. How much oil is there in the bottle?
Ans. There is 500 ml of oil in the bottle.
4. What is the date of packing?
Ans. The date of packing is January, 2019.
https://t.me/c/1556994615/533
🔰🔰🔰🔰
6. Advertisement
1. This is an advertisement for....... .
Ans This is an advertisement for a music class.
2. The classes conducted ........ a week.
Ans. The classes conducted thrice a week.
3. The timings are from ...... .
Ans. The timings are from 6 p.m. to 8 p.m.
4. ......... are taught here.
Ans. Tabla, harmonium, drums and guitar are taught here.
https://t.me/c/1556994615/535
🔰🔰🔰🔰
7. Advertisement
1. How much is the discount offered?
Ans. The discount offered is 20%
2. What is the name of the shop?
Ans. The name of the shop is Anupam Collections.
3. When can one get a gift?
Ans. One can get a gift on every purchase of Rs. 3, 000.
4. What does the shop sell?
Ans. The shop sells sarees.
https://t.me/c/1556994615/525
🔰🔰🔰🔰
