El servicio también está disponible en tu idioma. Para cambiar el idioma, pulseEnglish
Best analytics service

Add your telegram channel for

  • get advanced analytics
  • get more advertisers
  • find out the gender of subscriber
CategoríaSin especificar
Ubicación del canal e idioma

audience statistics Hati Berbicara ❤️

Since : 13 July 2018 ▪️Luahan Hati Perasaan 🗣️ ▪️Random Quotes 🍃 ▪️Pictures 🃏 ▪️Sembang Positive 📚 ▪️Kisah Percintaan 💕 Nak Luah:  @tempatluahhatiperasaan_bot  Group Sembang:  @grouphatiberbicara  
Mostrar más
4 738-2
~159
~29
3.35%
Calificación general de Telegram
Globalmente
573 015lugar
de 6 948 064
8 706lugar
de 145 090

Género de suscriptores

Averigua cuántos suscriptores masculinos y femeninos tienes en el canal.
?%
?%

Idioma de la audiencia

Descubre la distribución de los suscriptores de canales por idioma
Ruso?%Inglés?%Árabe?%
Crecimiento del canal
GráficoTabla
D
W
M
Y
help

La carga de datos está en curso

Duración del usuario en el canal

Descubra cuánto tiempo permanecen los suscriptores en el canal.
Hasta una semana?%Viejos?%Hasta un mes?%
Ganancia de suscriptores
GráficoTabla
D
W
M
Y
help

La carga de datos está en curso

Since the beginning of the war, more than 2000 civilians have been killed by Russian missiles, according to official data. Help us protect Ukrainians from missiles - provide max military assisstance to Ukraine #Ukraine. #StandWithUkraine
Kita bertemu untuk sebuah alasan. Entah untuk saling memberi ketenangan, atau sekadar saling memberi kenangan.
280
6
Selamat tahun baharu semua 💖 moga tahun 2023 merupakan tahun yang baik buat semua. A new chapter begins. Azam yang baru, semangat yang baru & target yang baru. Semoga kita semua jadi hamba yang lebih bertakwa, berilmu & mentaati segala printah-Nya. Allahumma Aamiin 🤲🏻✨ ! ikhlas,
55
1
📌 TIPS 10 After exam, amalan yang korang amalkan perlu dilakukan. Jangan masa exam je struggle lepas exam pun kita kena struggle juga. Dalam dunia ni apa jea tak struggle. Study pun struggle inikan dah masuk alam pekerjaan nanti and next chapter dalam hidup kita akan datang. 10 kali kita ingat Allah, 10 kali juga Allah ingat dekat kita. 100 kali kita ingat Allah, 100 kali juga Allah ingat dekat kita.
106
2
📌 TIPS 9 Percaya pada diri sendiri. Benda ni penting sebab kalau kau tak percaya pada diri kau macam mana kau nak move forward. Kalau down back to basic semula. Tapi jangan lama sangat jatuh, bila jatuh slow2 bangkit bila dah stable kau go on track semula. Kejar apa yang perlu di kejar sekarang ni and terus focus. Next, kita as a human nasihat orang memang kita dengar tapi yang penting motivasi dalam diri kita kena tinggi. Pucuk pangkal diri kita. Nasihat tu memang kau terima tapi lama - lama kau akan terleka. Motivasi & nasihat untuk diri sendiri tu la sebenarnya pembakar semangat diri kita. kau kena kuat dengan keadaaan dan jalan yang tengah kau lalui. Jaga pandangan, jaga hati & jaga hubungan.
Mostrar más ...
97
3
📌 TIPS 8 Amalkan amalan bersedekah dengan segala penghulu isi bumi. Baik manusia mahupun haiwan. Bila kita memberi, Allah akan beri juga pada kita bukan sahaja pahala malah dalam sedekah yang kita beri mungkin salah satu daripada doa kita pada Allah terus makbulkan. Sifat ikhlas dalam hati sentiasa kena ada. Aku student lagi, nak bagi banyak tak boleh Bila kita nak memberi pada orang Allah tidak lihat dari segi nilainya tapi dari segi sejauhmana kau ikhlas dan percaya pada rezeki yang akan Dia berikan. Tak dapat nak bagi banyak, bagi sikit pun tak apa janji kau ikhlas ❤️. Sedekah ni bukan pada duit ja tapi dari segi beri bantuan pada orang yang memerlukan pun kira sedekah juga. Bagi haiwan makanan pun kira sedekah juga yea kawan - kawan. Dalam kita memberi sedekah tu kita minta doa daripada mereka. "Pak cik / Mak cik doakan saya yea, tahun ni saya exam, doakan saya dipermudahkan segala urusan dalam menduduki peperiksaan." Kalau beri makanan dekat haiwan kita cakap dengan dia. "Kucing doakan aku yea. Tahun ni aku exam, kau doakan aku mudah untuk ingat dan faham apa yang aku belajar. Doa akan aku dipermudahkan segala urusan dalam menjawab peperiksaan, diterangkan hati, dilapangkan fikiran dapat memberi idea yang tepat dan tanganku digerakkan untuk menjawab soalan yang tepat." Highlight target for the part is Sedekah ✅ Ikhlas ✅ Percaya pada rezeki ✅
Mostrar más ...
62
2
📌 TIPS 7 Jaga hubungan dengan ibuayah Selagi mereka masih ada maknanya Allah masih lagi bagi kita peluang untuk bahagiakan syurga kita. Macam mana kalau dengan yg ada broken famliy ? Doakan ibuayah kita sentiasa. Minta Allah jaga hubungan sesama mereka dan juga dengan kita. Senjata orang Islam tu kan doa. Minta Allah lembutkan hati mereka dan sentiasa jagakan mereka untuk kita. Allah uji kita dengan broken famliy sebab Allah sayang kita. Allah sayang keluarga kita. Tiada ibuayah yang tidak sayang anak dalam dunia ni. Ingat Redha Allah terletak pada mereka juga. Sayangilah mereka & bahagiakan mereka selalu. Always talk to them like this "Ibuayah doakan saya,maafkan saya dan redha kan saya." Jaga hubungan dengan para murabi / cikgu - cikgu Jaga adab dan pertuturan kita bila bercakap dengan mereka. Klau tak faham tanya sampai kau faham apa yang diajar. Tak Salah pun kalau bertanya. Mintak juga doa daripa guru - guru Jaga hubungan dengan kawan - kawan Kalau ada terkasar bahasa atau tersalah cakap minta maaf. Walaupun dia Salah tapi dia yang tak nak berbaik dengan kau takpe kau minta je maaf. Tak rugi pun kalau kita maaf.
Mostrar más ...
53
2
📌 TIPS 6 Kau kena cari environment yang baik. Benda penting sebab persekitaran yang baik akan membentuk diri kita untuk jadi baik. Solat jangan tinggal & Quran jangan lupa baca walau penat macam mana pun kau sehari tu. Sebab dua benda ni akan membentuk diri, hati & fikiran kita. Perbanyakkan selawat & zikir. Jangan berubah secara drastik, slowly yang penting ada dan kau kena ada target. Contoh harini kau target selawat & zikir tu kau dapat baca dalam 10. Next day kau baca la lebih lagi. Srsly bila benda ni kau buat secara konsisten hati kau akan sangat soft and mudah untuk terima. Bila kita jaga hubungan dengan Allah, Allah akan sentiasa ada dengan kita. Paling penting sekali doa jangan tinggal plus kau kena yakin dengan Allah. Doa seorang student ni makbul tau jadinya jangan pernah berhenti untuk berdoa. Highlight target for this part is ✅ Solat ✅ Quran ✅ Selawat & zikir ✅ Doa
Mostrar más ...
51
2
📌 TIPS 5 Mungkin ada di antara student yang kena banyak kali study baru la dia faham. Faham, penat. Kadang-kadang rasa nak give up pun ada. Bercampur baur perasaannya. Tapi percayalah takde satu usaha kau pun yang Allah tak pandang. Cuma belum masanya lagi. Takpe ulang terus ulang & ulang sehingga kau betul2 faham apa yang dipelajari. Allah nak bagi kau pahala lebih sebab tu dia suruh kau study lebih dari orang lain. Bukan setakat kau belajar untuk exam ja tapi ilmu yang Allah nak kau ulang sampai kau dapat hadam tu mungkin untuk kegunaan kehidupan kau satu hari nanti. Aku tahu kau boleh buat. 'Slowly but surely' ok ✨. Boleh amalkan doa ni supaya dipercepat dalam mengingat sesuatu. "Allahumma faqqihni fid din wa'allimni at ta'will."
Mostrar más ...
48
2
📌 TIPS 4 Mungkin ada sesetangah student yang tak berapa minat dalam subjek tertentu. Maybe sebab susah, tak minat, rasa macam tak mampu nak go dengan subject ni Maka bermulah episod untuk letakkan konsep redha bila dapat result nanti. No korang, jangan macam tu. Selagi mana kita boleh usaha Kita usaha yang terbaik. Yea saya tahu awak penat tapi saya yakin awak boleh buat di luar kemampuan awak. Jangan selalu sangat say 'no' selagi belum ke garisan penamatnya. Memang lumrah kita as a student sentiasa dan sentiasa kena struggle. So, apa yang perlu korang buat ? Korang kena belajar ikhlas dalam mempelajari / mentelaah subjek tu. Cari cikgu atau kawan - kawan yang power dalam subject tu. Untuk apa ? Belajar korang belajar daripada mereka. Jadikan mereka sebagai aras penanda korang. Kalau korang duduk dalam takuk yang sama sampai bila-bila korang di tempat yang sama. Yakin dan percayalah Allah akan sentiasa melihat usaha kita. Boleh amalkan doa ni bila korang stuck dalam sesuatu subject " Ya Allah ya tuhanku ya Maha Kaya lagi Maha Pemurah, kau bantulah aku dalam mempelajari / mentelaah ilmu Mu, sesungguhnya aku sangat perlukan bantuan daripada Mu. Aku nak banggakan ibuayah aku Ya Allah, aku nak balas jasa mereka maka kau permudahkan segala urusan aku ini ya Allah"
Mostrar más ...
50
2
📌 TIPS 3 Jangan tengok perkara yang tidak baik dan buat perkara yang tidak baik. Ingat korang ilmu itu ibarat cahaya, suci dan bersih. Ianya tidak boleh bergabung dengan maksiat. Maksiat boleh melemahkan ingatan dan boleh halang daripada meresapnya ilmu dalam dada. Next kurangkan tengok phone supaya mata korang sihat dan tak cepat letih. Bila korang tengok phone korang akan leka lepastu tak sedar dah berjam - jam tengok phone lepastu bila nak study dapat study sekejap je.
51
2
📌 TIPS 2 Perbanyakkan minum air kosong / air masak & kurangkan air manis. Bila terlalu banyak minum air manis kita akan jadi cepat penat. Setiap kali minum air kosong baca doa ni "Allahumma inni as-aluka i'lman nafi'an, wa rizqan wa si'an, wa syifa-an min kulli da-in." Maksudnya Ya Allah, aku memohon kepada Engkau ilmu yang berguna, rezeki yang luas, dan kesembuhan dari segala rupa penyakit.
59
2
📌 TIPS 1 Ini adalah doa untuk student bila kita nak rest/ tidur sekejap lepas tu nak sambung study balik. "Ya Allah, kurniakan aku tidur yang sedikit, puas dan sihat. Panjangkan lah usiaku dalam ketaatan. Engkau permudahkan lah segala urusan pelajaran ku dan kau tajamkan lah ingatanku. Sesungguhnya aku sangat dahagakan ilmu Mu, kau bimbing la aku Ya Allah."
62
3
Combination tips and doa, boleh share dengan kawan-kawan atau kenalan awak
65
0
Bismillah, sedikit perkongsian daripada saya untuk awak semua.
69
0

Korang nak admin share doa or tips shaja ?

Share la tips 😄
Saya nak doa 🌼
Both la admin ❤️
0
Votación anónima
95
0
Nampaknya votes majoriti subscribers Hati Berbicara ni student lagi 😊. Kenapa admin tanya ada yg exam ke tak ? Btw saya nak share beberapa tips for Student yang bakal menduduki peperiksaan ✨. Mesti korang semua tengah struggle untuk examination kan sekarang.
93
0

Dalam channel Hati Berbicara tahun ni ada yang exam besar ke ? Kalau ada, exam apa tu ?

SPM 🤭
STPM ❤️
SEMESTER EXAM ✨
EXAM UNTUK KERJA ✌🏻
KITA DAH HABIS EXAM DAH 😆
0
Votación anónima
213
0
Belajarlah untuk berdamai dengan takdir sendiri agar kau tahu disebalik keikhlasan itu menjadikan kau lebih tenang.
195
2
Berjalan dengan bahagia atas takdir Allah - 🤍
190
1
Melupakanmu tidak semudah mengenalmu. Walaupun kau dah pergi tapi tak bermakna kenangan kita turut pergi juga.
173
1
Tersimpan di hati Dan Allah mengetahui apa yang (tersimpan) dalam hatimu. Dan adalah Allah Maha Mengetahui lagi Maha Penyantun.
171
1

Quotes

Masih diperlukan untuk memujuk
Sometimes I need
0
Votación anónima
209
0
Tenang Ketika kau buat sesuatu keputusan buatlah dengan tenang. Jangan tergesa-gesa, nanti sakit semuanya
192
0
Selesai Tugasku sudah selesai. Pelangi yang kau bawa sudah datang. Tapi jangan lupa akan payung yang melindungi kau ketika hujan. Tetaplah bahagia bersama pilihanmu.
192
2
Kunci kunci untuk melupakan adalah menerima jika kau tidak boleh menerima maka kau tak akan boleh lupa.
175
1
Tetap rasa Memang kau dah pergi jauh tapi kenangan antara kita tetap rasa.
158
2
Forget those who forget you
180
1
Please stop destroying what is left of your heart by constantly thinking about the things that have broken you.
178
0
Time can heal a broken heart but time can also break a waiting heart.
174
0
Once the heart gets too heavy with pain, people don't cry. They just turn silent 🔕 Completely silent 😶.
172
0
Última actualización: 10.11.22
Política de privacidad Telemetrio