Best analytics service

Add your telegram channel for

  • get advanced analytics
  • get more advertisers
  • find out the gender of subscriber
Category
Channel location and language

audience statistics Neuroversiti by Dr Rizal

Tips Otak Cantik Otak Cerdik. Ilmu actionable. Neuroversiti oleh Dr Rizal Abu Bakar.  https://neuroversiti.com  
46 870-3
~7 034
~73
15.01%
Telegram general rating
Globally
60 749place
of 6 950 946
871place
of 144 555
In category
60place
of 519

Subscribers gender

Find out how many male and female subscibers you have on the channel.
?%
?%

Audience language

Find out the distribution of channel subscribers by language
Russian?%English?%Arabic?%
Subscribers count
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

User lifetime on the channel

Find out how long subscribers stay on the channel.
Up to a week?%Old Timers?%Up to a month?%
Subscribers gain
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

Since the beginning of the war, more than 2000 civilians have been killed by Russian missiles, according to official data. Help us protect Ukrainians from missiles - provide max military assisstance to Ukraine #Ukraine. #StandWithUkraine
Nak sihat? 1. Rancang apa yang perlu dimakan. Kalau tak rancang kita akan makan apa yang dihidang. 2. Makan ikut keperluan tubuh. Cari nutrisi bukan makanan sensasi. 3. Aturkan waktu makan. Elak makan waktu malam esp benda manis.
3 224
13
Penyakit ramai yang kena pada masa sekarang. Kesannya mulai ketara bila dah masuk series 40an. . Alhamdulillah saya amal 1 petak granola bar sebab dalam tu ada supernuts. Tinggi vitamin B untuk jaga nervous system. . Boleh amal? . . P/S: Dapatkan snek sihat . 100% bebas pewarna, perasa & pemanis tiruan: .
3 547
13
Bagus ilmu ni. "Kenapa mata bayi baru lahir sentiasa bergerak walaupun mata pejam" Tonton video ini.. Selanjutnya saya sampaikan semuanya di:

222023_Neuroparenting_Content hanim.mp4

4 035
6
Padu tak padu kangkung yang digelar sebagai 'water spinach'. . Selain kangkung, ada banyak lagi 'rahsia' sumber makanan lain yang bekalkan nutrisi berlipat kali ganda untuk tubuh kebal anti penyakit. . Semuanya ada dalam » [Psstt...ini STOK TERAKHIR. Lepas ni dah tak restock ye...] .
4 338
9
Ada yang tanya, ulam apa yang elok kalau nak dapatkan kulit lawa sihat awet muda. Cukup lengkap pakej anti-tua awal. . Saya pun mula berfikir. Ligat memori saya memproses untuk ingat balik. . Dulu pernah saya jumpa dengan seorang akak Chinese. Saya panggil akak sebab nampak lebih beradab sikit. . Saya cuba main teka umurnya. "Macam di awal 40an" Bisik hati kecil saya. . Saya buat penelitian sendiri berdasarkan kulit wajahnya yang tiada kedutan ketara. Bersih dari jeragat dan jerawat. Tiada lingkaran gelap bawah mata. Tekstur kulitnya juga mulus. . Fizikal akak ni slim melim. Tak kurus sangat. Nampak cergas sebab kerap join zumba. . Saya pun saja lah tanya. Nakkan kepastian. . "Ini ramai orang teka salah. Umur saya bukan 40, saya suda masuk series 6. Sudah ada cucu ma.." Suara tenangnya memecahkan suasana. . Nasib baik tak terbeliak biji mata saya. Muka cuba control. . "You pun nampak muda ma...Mesti jaga makan punya." Tegurnya lagi. . Saya kat sebelah tersengih je. Mujur tak kembang kempis hidung. . Akak ni asalnya dari kampung. Dia banyak berkongsi tentang petua yang keluarga dia amal iaitu makan banyak herba dan ulam. . Ulam ada banyak jenis. Dia beritahu ini je yang dia selalu makan dalam diet harian. . Nak tahu? Baca di . . P/S: Nak tahu 100 Rahsia Sumber Makanan untuk sihat alami? Boleh dapatkan di: .
Show more ...
4 095
16
3 488
8
Saya dulu dulu memang suka tidur balik lepas subuh. Masa zaman jahiliah dulu. Tak tidur tak boleh. Lepas solat rasa mata tak boleh nak buka dah. . Masa nak start tu memang susah. Apa yang saya buat? Saya tidur awal sebagai persediaan. Harapnya bila bangun esoknya taklah mengantuk sangat. . Masa tu ada juga was was. Jadi ke tidak. Alhamdulillah menjadi. Satu lagi yang saya buat ialah letak siap siap pakaian nak bersukan ni. Saya akan letak kat tempat yang memang saya tertengok baju dan seluar sukan. . Kasut pula saya letak depan pintu dari malam lagi. . Kalau pergi masjid solat subuh saya akan pakai jubah. Saya akan pakai baju sukan dan seluar track suit kat dalam. Kasit letak dalam kereta. . Habis solat tak balik rumah. Terus ke tempat nak walking tu. Save sikit masa. Wife saya buat benda sama. Senang gitu. . Biasanya pukul 7 lebih saya dah siap walking sejam. Balik rumah, mandi, dhuha dan sarapan. Studi sikit. Then pergi kerja. . Macam nilah lebih kurang rutin lagi saya. Macam sekarang ni pagi ada slot Live di Selangor fm. Jadi balik walking get ready untuk ke udara pula. . Apa bagusnya walking ni? . 1. Walking boleh besarkan otak bernama hippocampus. Ni pusat memori untuk manusia. Kalau ada anak anak tengah menghafal, kena suruh walking. . Kalau ada mak ayah yang tak nak dia ormag kena penyakit nyanyuk kena suruh walking. Kalau nak anak pandai matematik, kajian kata budak yang walking, prestasi matematik dia lebih baik berbanding yang tak walking ni. . 2. Walking ni tingkatkan aliran darah dan oksigen ke otak. Jadi efisien dan laju otak bila berfikir. Otak juga akan jadi muda . 3. Walking ni keluarkan hormon bernama BDNF. Jadikan kita muda dari usia. Yang ni paling rugi kalau tak buat. . 4. Walking jadikan mood kita baik. Mika ada sinyium. Sebab kelaurnya hormon endorfin, hormon bahagian serotonin, feel good hormon bernama dopamin dan hormon kasih sayang bernama oxytocin. . 5. Walking boleh turunkan berat badan. Tubuh akan gunakan lemak untuk sebagai bahan bakar. Tukarkan lemak kepada energi. A . Ada satu rahsia besar untuk cepat turunkan lemak walaupun dah walking. Bukan sekali ganda. Antara 5-10 kali ganda. Bergantung ’kedegilan’ lemak tu. . Nak kena buat apa? Ambil MCT Oil. Ni yang saya buat. Sebelum walking telan dulu satu sudu. Walaupun walking sejam tak rasa letih. Yang penting lemak dibakar oleh MCT Oil. Tak rasa lapar pula lepas tu. . Bolehlah cuba kalau nak dapat manfaat macam saya sebut ni. Tubuh kita ni nak pakai lama. Otak pula tak ada spare part. Kalau rajin walking ni Insyaa Allah solat tak perlu duduk atas kerusi. Boleh elak dari jadi bakal penghuni hospital. . Cubalah ye.
Show more ...
3 933
53
3 513
2
Cuba resepi pertama dari dari Neuroversiti flourless mug peanut butter cake. Rupa tidak begitu menggiurkan tapi tekstur memang rasa macam kek (surprisingly). Economically wise guna peanut butter biasa biasa saja hakhak tapi nutrients wise pilih lah yang rendah kandungan gula dan garam dan kolesterol. Tuan/Puan nak dapatkan buku 60 resepi sihat boleh klik:
4 100
8
Mungkin ramai yang jarang dengar. . Tentang penyakit Becker Muscular Dystrophy atau BMD. . Keadaan di mana tahap kekuatan otot badan semakin mengecil dan merosot. . Ia disebabkan oleh mutasi protein bernama dystrophin. . Dystrophin tak cukup dalam badan untuk bentuk fungsi otot normal. . Jadi, penghidap BMD kena kekalkan kecergasan badan. Banyak gunakan otot untuk perlahankan simptom. . Yang tak hidap pun kena aktif bergerak. Kalau tak ingin derita di hujung usia. . Boleh begitu? .
4 246
14
Mohon tiru. Boleh sihat beramai ramai Insyaa Allah. Ni antara contoh breakfast saya. . Avocado lenyek campur butter. Sapu atas roti wholemeal. Guna dua biji. Untuk 4 orang makan. Bawah RM12 untuk 4 orang. . Khasiat avocado ni dahsyat. Dari atas rambut sampai hujung kuku kaki ada saja nutrien yang dia supply. . Beli avocado ni masa ada sales saja. Kalau waktu lain harga boleh terlondeh seluar. . Nak tambah power makan sup kaki ayam pula. Sup ni untuk tambah kolagen. Tapi sebelum tu start dengan buah naga merah. Tutup dengan air dark chocolate santan OCOC. . Kalau minum air dark chocolate boleh jadi jadi macam orang Panama. Orang kat sana sarapan minum air dark chocolate. Apa berlaku? Insiden sakit jantung, strok, darah tinggi dan diabetes paling rendah dicatatkan. . Yang baik tu kita tiru. Yang buruk letak tepi. Boleh gitu? . P/S: Nak dapatkan tips kesihatan percuma setiap minggu? Klik
Show more ...
4 220
34
Tak perlu guna produk. Amal saja sumber semula jadi untuk sihat luar dalam dan awet muda. .
4 983
44
Banyak sangat yang dok minta tips. . Ni saya bagi tips. Senang sikit untuk ikut. Perlu buat saja: 1. Berhenti ambil processed food 2. Jauhi fast food (nuget, sosej) 3. Hindari gula putih. Ganti dengan gula kelapa 4. Banyakkan makanan berserat 5. Ambil smart fat avocado, kekacang, minyak zaitun, MCT Oil 6. Katakan TAK pada makanan bergoreng atau deep fried 7. Minum air putih. Air mineral. Bukan energy drinks 8. Elak air bergas yang warna warni 9. Elak jajan. Bawa bekal kalau mampu buat 10. Elak melahap nasi putih. Ganti dengan beras basmati/multigrain 11. Ambil bijirin sihat seperti empingan barli/granola 12. Amal minuman cacao asli bebas pewarna/pengawet . Tips di atas khas untuk yang sudah sedar diri. . Tidak lagi menangguh nangguh cakap nak diet. Nak sihat. Nak jaga makan. . Untuk yang mahu sihat hingga ke liang lahad. . Yang nak menua dengan sihat. Tak aduh sana sini. Tak aaaa ummm aaaa tu kena ikut lah. Bukan saja saja kongsi. . Nak tahu lagi, nah wakil tim saya sedang LIVE untuk guide Tuan Puan. . Tengok di . Terima kasih. .
Show more ...
5 148
56

live.MOV

4 336
0
Saya pernah kena macam ni dulu. Kat rumah tak de tv. Pergi melangut rumah jiran yang ada tv. Bila dia orang perasan, pintu, tingkap atau langsir di tutup. . Sekelip mata nikmat nonton tv berlalu. Geram ada. Frust ada. Macam macam perasaan timbul. . Siap timbul perasaan nak bakar rumah pun ada. Masa tu kecil lagi. Tak fikir sangat dosa pahala. Otak bahagian amygdala tengah aktif. . Zaman tu memang orang tak pandang kita kalau kita miskin. Kat sekolah pun tak ramai orang nak kawan. Rasa tersisih. . Tapi miskin ni bukan DNA. Bukan Gene. Bukan sumpahan. . Roda di bawah waktu tu. Bila roda di atas, ramailah nak berkawan. Ramai nak bersapa dengan kita. . Yang penting ada matlamat. Ada strategi. Ambil tindakan. Konsisten pula dengan tindakan. Cepatlah roda berada di atas. . Nak cepat lagi amalkan bacaan surah Mudatsir ayat 12: وَجَعَلْتُ لَهُۥ مَالًۭا مَّمْدُودًۭا. Maksudnya : Dan Aku jadikan baginya harta benda yang banyak. . Almarhum Ust Ismail Kamus pesan baca lepas subuh 100 kali. Cubalah. .
Show more ...
4 731
55
Sedang berlangsung di Tiktok Live. Topik: Kebaikan Susu Kambing Klik -
4 714
0
Genap seminggu memasuki bulan Rejab. Ramai yang sudah mulai berpuasa sunat dan bersahur dengan makanan sihat. Antara bulan haram yang dimuliakan dalam Islam. Diharamkan berbuat onar atau perang. Perlu dielakkan berbuat jahat dan maksiat. Kerana upahnya dosa berganda. Tuan Puan nak restock produk sihat OCOC? Nak beli untuk orang tersayang? Nak kembangkan lagi ilmu cara berfikir? Untuk perbaiki diri sendiri kearah lebih baik? Jangan lepaskan PELUANG KEEMASAN untuk dapatkan 2 KOMBO SPECIAL pada HARGA SUPER JIMAT! Apa Tuan Puan akan dapat? ✅Bulletproof Kombo (50 ORANG TERPANTAS sahaja) ✅Neurothinking All Clear (150 ORANG TERPANTAS sahaja) [Rujuk gambar dibawah] SAH sehingga 31 Januari 2023. Siapa lambat, tak dapat. Jom berjihad untuk tubuh sihat. Tiada aduh sana sini tanpa penyakit. »
Show more ...
4 823
2
5 407
5
Menarik info kajian dari London ni. Mereka yang tidur 5 jam 1 malam saja dah sebabkan kulit kedut di tepi mata. Muncul garis halus. Malam kedua lebih tebal. Tapi bila mereka tidur 7 jam ke atas kedut mula hilang. Kulit kembali tegang. Faham ye apa nak buat?
5 858
28
Sedang berlangsung di Tiktok Live. Dr Rizal berkongsi Ilmu Parenting. Klik -
6 094
1
Ada cyst? Nak kecilkan atau hilangkan? Jauhi gula putih. Saka putih ni ganggu hormon. Juga sebabkan inflamasi. Boleh cuba.
6 748
19
Macam mana cara nak tambah nafsu makan anak? Jangan skip breakfast. Pastikan makanan cukup zat besi seperti bayam, telur & bijirin. Gabung dengan makanan tinggi vitamin C untuk serapan maksimum. Pastikan anak minum segelas air 30 minit sebelum waktu makan. Beri snek sihat setiap 2 jam. Boleh cuba.
7 024
18
Sedang berlangsung LIVE Barley Flakes di Tiktok! Siapa yang order hari ini, tiktok bagi Free Shipping 🤩 Belian untuk 2 kotak barley flakes pula akan dapat PERCUMA Buku Resepi (keluaran baru) + Free Shipping. Rebutnya sekarang! Khas untuk yang yang membeli hari ini sahaja. Jom.. Sertai live sekarang di:
7 853
2
Nak dapatkan tips percuma Dr Rizal, klik
6 320
6
Pesaing utama kita bukanlah orang lain. Tetapi: . 1. Sikap suka bertangguh 2. Ego 3. Makanan tidak sihat yang kita ambil 4. Ilmu yang kita abaikan 5. Tingkahlaku negatif yang kita suburkan 6. Kreativiti yang kita matikan kerana terpana dengan rutin. . Jaga enam perkara ini. Kembali ke landasan. Bersedia untuk terbang semula. . Jom sertai saya dalam . Saya kongsikan teknik nak ubah ke arah hidup sihat. Makanan sihat apa untuk anda makan. .
7 184
34
Sedang berlangsung LIVE neuro sekarang di Tiktok! Tajuk: Ketahui manfaat barley flakes Masuk live sekarang di link ini: Siapa yang buat belian hari ini, tim akan terus post hari ini juga 😀 Jom!
6 297
1
Ini petua rahsia untuk padukan lagi khasiat bila makan Barley Flakes. . Saya akan taburkan sedikit serbuk kulit kayu manis Ceylon. Fuh memang merecik! . Sebab kayu manis ada bau unik manis tu. Dah lah anti-kanser. Padu tak padu. Nanti cubalah. . P/S: Nak dapatkan tips percuma Dr Rizal, klik .
6 770
11
Untuk ibu mengandung atau menyusu badan, ambillah telur. Dalamnya ada Choline. Penting untuk perkembangan otak bayi. Juga bantu information processing speed bayi. Cubalah ambil 2 biji sehari.
6 774
22
Limau purut atau kaffir lime. . Bukan limau tu yang kafir. Dah nama dia macam itu. Purut ni kulitnya menggerutu sikit. . Tapi tahu tak khasiat purut ni tak kalah punya dengan kasturi dan nipis. . Tiga ni orang dok berebut guna. . Petua orang dulu dulu kalau nak kulit cantik. Lagi satu, lemon tapi lemon ni harga mahal sikit. . Yang tiga ni belakang rumah boleh dapat. . Kulit halus dan gebu gebas. Bantu buang toksin dalam badan. Naikkan seri dan aura. Langsingkan tubuh. Ini baru sikit. . Ini 'rahsia' yang tersembunyi dalam limau purut. . Baca:
Show more ...
7 290
10
Haritu ramai yang rebut. Siap minta tim tolong simpankan stok. Sekarang sudah restock. Boleh cepat order sekarang di: Atau hubungi tim kami di 019 604 2080
7 343
4
Last updated: 10.11.22
Privacy Policy Telemetrio