Official Telegram channel of the President of Ukrainewatch here
Best analytics service

Add your telegram channel for

  • get advanced analytics
  • get more advertisers
  • find out the gender of subscriber
CategoryNot specified
Channel location and language

audience statistics SarahCikguSejarah

Setiap persoalan, kemusykilan, pertanyaan,blh direct PM  @SemogaKayaYeSarah  
2 625-1
~403
~6
15.36%
Telegram general rating
Globally
832 080place
of 5 713 716
15 873place
of 152 840

Subscribers gender

Find out how many male and female subscibers you have on the channel.
?%
?%

Audience language

Find out the distribution of channel subscribers by language
Russian?%English?%Arabic?%
Subscribers count
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

User lifetime on the channel

Find out how long subscribers stay on the channel.
Up to a week?%Old Timers?%Up to a month?%
Subscribers gain
ChartTable
D
W
M
Y
help

Data loading is in progress

Since the beginning of the war, more than 2000 civilians have been killed by Russian missiles, according to official data. Help us protect Ukrainians from missiles - provide max military assisstance to Ukraine #Ukraine. #StandWithUkraine

sticker.webp

74
0
"Apa guna belajar penat-penat sampai ke universiti? Lepas tu, kerja pun starting gaji RM2,000. Lebih baik jadi content creator kat Tik Tok!" Dik, meh sini, Abang nasihat sikit:- 1. Masuk universiti atau mana-mana institut pengajian, bukan untuk dapatkan kertas sijil semata-mata. Apa yang penting adalah untuk dapatkan Ilmu dan bentuk pemikiran adik supaya jadi orang terpelajar. Money and success? Both will follow you, dik, secara berperingkat. 2. Kalau tujuan adik untuk dapatkan kertas sijil tu sahaja, betul, usahkan masuk universiti, SPM pun, semoleknya adik jangan ambil. Lepas Darjah 6, lepas tahu menulis, membaca dan mengira, adik teruslah ceburkan diri buat jadi Bintang media sosial. *** 3. Tik Tok, bilangan pengguna dia, lebih 1 billion. Bilangan pengguna aktif, 500 juta. Di Malaysia, anggaran bilangan pengguna, 4 juta. 4. Dalam bilangan pengguna Tik Tok tu, berapa orang je yang betul-betul buat duit? Ada tak sampai 1,000 orang yang adik tahu? 5. Katakanlah 1,000 orang di Malaysia betul-betul buat duit dan lestari, kita bahagikan dengan 4 juta. Itu adalah 0.025% dari keseluruhan pengguna Tik Tok di Malaysia. Itu baru statistic mudah berdasarkan Tik Tok, belum lagi yang lain. **** 6. Jangka hayat popular di media sosial, berapa kerat je yang bertahan lebih dari 3 tahun? Lepas tu, what's next? 7. Jadinya, mulalah ramai yang buat content bangang. Tarik tudung lah, live marah orang kat 7-11 lah, semuanya sebab nak tarik traffic. Katanya, "Negative marketing is still a Marketing" - kata abang, simple je, "Dik, adik ingat Mak adik kandungkan adik 9 bulan, pastu perit jerih lahirkan kemudian besarkan adik, untuk adik hidup tanpa maruah?" 8. Kita ni, hidup perlu ada maruah. Once an act is posted on social media, it is permanent. Kalau adik delete di akaun adik sekalipun, orang lain dah download atau screenshot dah. Sebab itulah, education itu penting. ** 9. Cuba tengok content creator yang educated. Contoh? Khairul Aming. Ijazah dia, dari US, dik. Dalam Engineering. Lepas tengok video-video dia, adik rasa tak macam jadi lebih cerdik dan semangat dalam sesuatu subjek iaitu "masakan"? 10. Contoh lain? Richard Ker. Dia punya Twit pasal business dan isu semasa, sangat on point. Dia dari corporate sector - sebelum dia buat full time content creator, dia adalah Chief Marketing Officer untuk Aerodyne Group (syarikat drone Malaysia yang antara top di Dunia), pernah kerja dengan a number of multinational corporations - graduate pun, dari Universiti Surrey, UK. 11. Mudah cerita, persamaan Khairul Aming dan Richard Ker, mereka educated. ** 12. Orang educated, strategi mereka tersusun. Khairul Aming dia guna social media untuk marketing sahaja, sumber kewangan lestari adalah dari dia jual sambal. Richard Ker pula, buat marketing agency sendiri, fokus kepada syarikat-syarikat Korporat sebagai klien. 13. Sekarang, cuba bandingkan depa berdua dengan Kak Long 7-Eleven. Dapat tengok tak beza dia dari segi kelestarian kewangan dan jaga maruah? ***** Kesimpulannya, Pendidikan itu penting. Duit pun, penting. Untuk jana duit yang sustainable, adik perlukan strategi. Untuk establish strategi, adik perlu ada kepintaran. Untuk ada kepintaran, adik perlukan Pendidikan. Bawak Grab pendapatan lebih tinggi dari gaji kerja pejabat? Dik, untuk dapat pendapatan sebanyak gaji kerja steady, berapa jam adik perlu bawak Grab? What about your quality of life? Pastu, adik nak bawak Grab sampai ke tua? Katakanlah dah bawak Grab 5 tahun dan sangat bergantung kepada Grab, kemudian the company sebagai kapitalis naikkan dia punya fee. Pastu macam mana adik nak survive? Jadinya, simple, jangan terpengaruh sangat dengan ceritera dongeng instant famous and rich di media sosial ni - banyak yang kelentong. Dapatkan Pendidikan - dalam masa itu, cubalah discover diri dan passion adik yang sebenarnya. ***
Show more ...
76
2

sticker.webp

179
0
Lawak tp kreatif
177
0
https://vt.tiktok.com/ZSRhSnbje/
Sarah Noor on TikTok
Free drive tru car wash #lawak #fyp #fypシ
179
0
https://vt.tiktok.com/ZSRhSsAb8/
Visit TikTok to discover videos!
Watch, follow, and discover more trending content.
1
0
https://vt.tiktok.com/ZSRhSsAb8/
Visit TikTok to discover videos!
Watch, follow, and discover more trending content.
1
0
https://vt.tiktok.com/ZSRhSsAb8/
Visit TikTok to discover videos!
Watch, follow, and discover more trending content.
1
0

sticker.webp

176
0
232
2

sticker.webp

141
0

sticker.webp

1
0

sticker.webp

1
0

sticker.webp

273
0
Assalammualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera. Semua warga KPM dijemput untuk menyaksikan: Bual Bicara MInD Tarikh: 12 Ogos 2022 (Jumaat), Masa: 10 pagi Pautan: . Kehadiran akan direkodkan di dalam SPLKPM
BUAL BICARA MInD
Menyemarak Budaya Penyelidikan dan Inovasi Menerusi Persidangan MInD IPG 2022
270
0
236
0

sticker.webp

247
0
e-Katalog Buku Teks KPM 2022
KPM - e-Katalog Buku Teks KPM 2022
Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia
246
0

sticker.webp

300
0
🔴PENGGUNAAN JALUR GEMILANG ✅ Jalur Gemilang hendaklah dipasang secara melintang sahaja ✅ Jika disambung dalam kuantiti yang banyak (flagline), kedudukan bendera haruslah dipasang secara melintang juga ✅ Bendera 𝐁𝐎𝐋𝐄𝐇 disambung dalam kedudukan melintang dengan kuantiti yang banyak (flagline) ✅ Penggunaan bendera pelbagai gaya pada alas meja, kusyen, langsir, payung, tuala mandi, pelitup muka, kain tudung, topi, songkok, tanjak, sanpin, pakaian dan sebagainya adalah 𝐓𝐈𝐃𝐀𝐊 𝐃𝐈𝐁𝐄𝐍𝐀𝐑𝐊𝐀𝐍 ✅ Objek seperti botol, pasu, tiang, tin, tudung saji dan sebagainya yang dibalut dengan bendera atau dilukis menyerupai bendera adalah 𝐓𝐈𝐃𝐀𝐊 𝐃𝐈𝐁𝐄𝐍𝐀𝐑𝐊𝐀𝐍 ✅ Penggunaan warna asas dan motif bendera (merah,putih, biru dan kuning) sahaja 𝐃𝐈𝐁𝐄𝐍𝐀𝐑𝐊𝐀𝐍 ✅ Penggunaan warna asas dan motif bendera (merah, putih, biru dan kuning) sahaja 𝐃𝐈𝐁𝐄𝐍𝐀𝐑𝐊𝐀𝐍. ✅ Penggunaan bendera dalam infografik 𝐓𝐈𝐃𝐀𝐊 𝐃𝐈𝐁𝐄𝐍𝐀𝐑𝐊𝐀𝐍 bertindih di antara teks dan bendera.
Show more ...
1 421
40
1 207
30

sticker.webp

285
0

sticker.webp

254
1
Harta yang paling menguntungkan adalah SABAR. Maka, berapa banyakkah sabar yang kita miliki? Teman yang paling akrab adalah AMAL. Maka, akrabkah kita dengan amal? Pengawal peribadi yang paling waspada adalah DIAM. Maka, sejauh manakah peribadi kita dikawal? Bahasa yang paling manis adalah SENYUM. Maka, maniskah bahasa kita? Ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK. Maka, setinggi mana keindahan ibadah kita? Adakah kita selama ini menjalani kehidupan sebagai seorang Muslim yang benar-benar beruntung...? Bukan mudah untuk menjadi manusia yang beruntung, tetapi kita patut kejar ke arah itu. Apabila kita menjadi manusia yang beruntung, maka hidup kita di atas dunia ini tidaklah sia-sia sahaja. 📚🤲 Motivasi Harian 🤲📚
Show more ...
287
1
302
12
Susunan Bendera Di Malaysia
259
2
Majlis Polemik Sejarah Malaysia Sesi Ke - 49 dengan tajuk "DASAR EKONOMI BARU” Tarikh : 10 OGOS 2022 (RABU) Masa : 9.00 pagi – 1.00 tengah hari Platform : Laman FB Rasmi Arkib Negara Malaysia https:Laman FB Rasmi Arkib Negara Malaysia
Log in or sign up to view
See posts, photos and more on Facebook.
954
3

sticker.webp

279
0

sticker.webp

298
0
Sempena Sambutan Bulan Kebangsaan Adik-adik semua jom cungkil bakat dan kreativiti masing-masing dengan menyertai 𝗣𝗲𝗿𝘁𝗮𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗠𝗲𝘄𝗮𝗿𝗻𝗮 𝗱𝗮𝗻 𝗠𝗲𝗹𝘂𝗸𝗶𝘀 𝗠𝘆𝗗𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲@𝗠𝗲𝗿𝗱𝗲𝗸𝗮 𝘀𝗲𝗺𝗽𝗲𝗻𝗮 𝘀𝗮𝗺𝗯𝘂𝘁𝗮𝗻 𝗕𝘂𝗹𝗮𝗻 𝗞𝗲𝗯𝗮𝗻𝗴𝘀𝗮𝗮𝗻 2022 Pertandingan ini terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang berumur 𝟱 𝘁𝗮𝗵𝘂𝗻 𝗵𝗶𝗻𝗴𝗴𝗮 𝟭𝟳 𝘁𝗮𝗵𝘂𝗻. Tarikh pertandingan: 16 Ogos 𝐡𝐢𝐧𝐠𝐠𝐚 16 september 2022 Kategori Pertandingan: 𝐌𝐞𝐥𝐮𝐤𝐢𝐬 𝐃𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞 𝐊𝐀𝐓𝐄𝐆𝐎𝐑𝐈 𝐀 (13-15 tahun) 𝐊𝐀𝐓𝐄𝐆𝐎𝐑𝐈 𝐁 (16-17 tahun) Kategori Pertandingan: 𝐌𝐞𝐰𝐚𝐫𝐧𝐚 𝐃𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞 𝐊𝐀𝐓𝐄𝐆𝐎𝐑𝐈 𝐀 (5-6 tahun) 𝐊𝐀𝐓𝐄𝐆𝐎𝐑𝐈 𝐁 (7-9 tahun) 𝐊𝐀𝐓𝐄𝐆𝐎𝐑𝐈 𝐂 (10-12 tahun) Untuk mendapatkan maklumat penuh pertandingan dan syarat, layari :
Show more ...
PERTANDINGAN MEWARNA DAN MELUKIS [email protected]
Coloring and Doodle Merdeka
449
14
Last updated: 11.08.22
Privacy Policy Telemetrio